21:00, sre, 24. Apr

Križaničeva proti temu, da bi bila v uredniškem odboru občinskega časopisa





Če so mestni svetniki MO Maribor še sprejeli predlog, da bi kot odgovorni urednik občinskega časopisa v nastajanju nastopil Dejan Pušenjak, pa ni šlo brez razprave in očitkov pri imenovanju uredniškega odbora. Proti imenovanju sebe kot članice uredniškega odbora je bila namreč Zdenka Križanič iz Liste Andreja Fištravca, torej županove opozicije, in še pred glasovanjem o potrditvi uredniškega odbora odstopila kot kandidatka.

Poleg Zdenke Križanič so bili še predlagani člani Zora A. Jurič, Pavlina Japelj, Nino Flisar, Peter Simonič in Jelka Vrečko. Križaničeva pa je še pred glasovanjem v razpravi povedala, da odstopa kot kandidatka, ker se ji zdi, da gre za politično in nehigienično dejanje predlagatelja župana, saj je sama glasovala proti ustanovitvi občinskega časopisa in da zaradi tega ne more zdaj biti v uredniškem odboru, kjer bi delala prav za časopis, ki ga ni hotela. Omenila je tudi, da bo v kratkem sprejet tudi Zakon o medijih, ki bo med drugim prepovedal prav občinske časopise oziroma glasila, zato bi časopis itak deloval samo kakšen mesec ali dva.

Župan Saša Arsenovič je na koncu seje podal svoje mnenje: “Nisem vesel. Nekaj je že nakazovala pred kavo z novinarji, takrat je še potrdila, ko smo objavili, to obelodanili. Kaj se je dogajalo od takrat do danes, ve samo ona. Mislim, da danes ni vsega povedala. Mislim, da bi ona z vsem srcem sodelovala, kdo pa ji je dal vedet, da to ni prav, pa ve ona.” Njegova izjava je v posnetku:

A na njegove pripombe se je odzval tudi vodja Liste Andreja Fištravca Saša Pelko: “Glejte, zdaj je izpadlo, kot da smo mi nekaj pritiskali, da se iz tega odbora umakne, A ona nikoli ni niti dala pravega soglasja.” Povedal je tudi, da so se sicer pogovorili, a da naj bi kasneje tudi župan pritiskal na Križaničevo. Pelko še pravi, da bi župan rad opozicijo imel v tistih odborih, kjer je treba delati, “kjer pa se deli visoke funkcije z visokimi sejninami, pa si med sabo delijo.” Izjava Saše Pelka je v posnetku:

Je pa sicer župan na vprašanje, kdo bo pisal v časopisu in kakšne so naloge uredniškega odbora, povedal: “Odgovorni urednik je Dejan Pušenjak in on bo sigurno tudi pisal. V to, kdo bo pisal, se jaz ne spuščam, zato je tu uredniški odbor in zato je tu odgovorni urednik.” Za prvo izdajo časopisa je dejal, da je upal, da bo še v tem letu, da bi bila “nulta številka, ki bi pokazala pravo smer in se začutilo, kam želi ta časopis it, pa bo zmanjkalo časa”, tako naj bi bila prva številka januarja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.