01:57, pon, 29. Apr

Križman za regijski park Pohorje





Samostojni podjetnik Danilo Filip Križman se za položaj župana Maribora poteguje s podporo Stranke mladih Slovenije – Zeleni Evrope in naravovarstvenega združenja Forum za Pohorje. Velik nasprotnik vožnje z motornimi vozili v naravnem okolju se med drugim zavzema za vzpostavitev regijskega parka Pohorje in pritegnitvijo strokovnjakov iz tujine.

križman sta

V politiki 57-letni magister tehniških znanosti doslej ni javno nastopal, pravi pa, da bi rad bil predvsem glas tehniške inteligence, ki se jo po njegovem mnenju v mestu in državi premalo sliši. “Zato tudi gospodarstvo ne steče,” je prepričan.

Kot je dejal v današnjem pogovoru za STA, se med drugim zavzema za boljšo navezavo na uspešne sosednje države, v prvi vrsti Avstrijo, in pritegnitvijo strokovnjakov iz tujine: “Zelo bom pritiskal, da se mesto odpre in da se znanje iz tujine pripelje v to zatohlo mesto, ki se prazni, saj se mladi odseljujejo v tujino. Mladih se ne da ustaviti in to tudi nima smisla, potrebno pa je ustvariti pogoje, da se bodo vrnili. V osnovi je potrebno samo izboljšati poslovno okolje.”

Da bi to dosegel, bi Križman z mednarodnim razpisom poiskal najboljše strokovnjake. “Želim si pravo trojko, ki bi delala v interesu mesta, predvsem na področju gospodarstva,” je dejal.

Kot dejaven član Foruma za Pohorje se odločno zavzema za prepoved vožnje z motornimi sanmi, motorji in štirikolesniki po Pohorju. Za župansko kandidaturo se je odločil tudi za to, da državo opozori na ta problem. “Zakaj ne bi nekdo pošteno povedal, kaj se na Pohorju dogaja,” je dejal.

Glede Športnega centra Pohorje pa meni, da je podjetje treba poslati v stečaj in na novo začeti z razvojem in upravljanjem turistične infrastrukture na Pohorju. “Podjetje mora biti obglavljeno, ker je kontaminirano z neprimernim odnosom do tega ekosistema,” je dodal.

Križman se bo na nedeljskih volitvah s svojo nestrankarsko listo Križman s Studenčani potegoval tudi za mesta v svetu mestne četrti Studenci.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.