16:49, pet, 3. Maj

Kruha in iger za Mariborčane





Danes poteka nadaljevanje proračunske seje, ki je bila predhodno prekinjena na predlog SDS. Na sami seji so namreč svetniki in svetnic začudeno ugotovili, da se je naenkrat našlo pol milijona evrov za travo NK Maribor, medtem ko za 7.500 evrov elektrike za drsališče v Kamnici ni bilo moč najti niti evra.

Spomnimo, da so krajani Kamnice in njihovi sponzorji sami uredili zunanje drsališče, medtem ko ga v Mariboru letos niso postavili. Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da je včeraj potekala koordinacija svetniških skupin pri županu, kjer je župan iz rokava potegnil novega asa, in sicer je namesto denarja za NK Maribor predlagal pol milijona za ureditev stopnic pred Hišo Stare trte.

Zahteve po ureditvi vrtec in šol le prazno besedičenje svetnikov? 

Kot vsi lahko vidimo, je projekt ureditve Lenta nedokončan, saj je zmanjkalo denarja, kar sicer ni nobena novost pri projektih župana Arsenoviča. Podobno je bilo lani samo v pol leta potrebno dodati 1 milijon evrov za dokončanje atletske dvorane. Zdajšnji razlog za to nujno investicijo po oceni župana in svetnikov je napovedano Red Bull tekmovanje.

Če bodo svetniki na današnji seji potrdili Arsenovičev predlog, pomeni, da so bile zahteve po ureditvi šol in vrtcev le prazno besedičenje v veter.

Dragi Mariborčani, za dobro voljo in razvoj Maribora potrebujemo le kruha in iger, vse ostalo pa bo že počakalo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.