01:27, sre, 8. Maj

KUD Coda bo odpisala stare terjatve





V društvu Coda, alternativni glasbeni šoli iz Maribora, so se odločili odpisati stare terjatve socialno šibkejših strank. Gre za enkratni odpis terjatev, ki so nastale pred 31. avgustom 2014, in za katere so izčrpali vsa sredstva za poravnavo. Odpis se bo zgodil v ponedeljek, 31. avgusta 2015.

q1NugoqD

Njihova ideja o odpisu terjatev je zorela že v začetku tega leta, ko so se pojavile prve zamisli o odpisih dolgov najšibkejšim. Pričakovali so, da se bo formirala širša iniciativa, h kateri bi pristopile organizacije in podjetja ter podprle prvi korak na poti reševanja finančne in socialne zagate Slovencev. To se ni zgodilo, zato so se v KUD Coda odločili, da ponudijo vzgled in vržejo rokavico vsem odgovornim organizacijam.

»Pri Slovencih bi si želeli več racionalnosti pri naročanju blaga in storitev, saj opažamo, da je nepreudarnost pogosto razlog za kasnejšo nezmožnost plačevanja. Nikakor ne podpiramo plačilne nediscipline, prav tako pa že v vseh letih našega obstoja ta problem naslavljamo sproti in se v večini primerov s strankami sporazumno dogovorimo,« pove Martin Počkar, poslovni direktor KUD Coda.

Počkar dodaja, da smo v sedmih kriznih letih »poslušali o nujnosti dokapitalizacij bank in državnih podjetji. Oblastniki so mirne vesti reševali zagate bankirjev in drugih elit na ramenih običajnih davkoplačevalcev. Menimo, da posledice teh potez navadnih ljudi, ki so jih sprejemali s kislim razumevanjem, nikdar niso dosegle. Čas je, da se oživi življenja navadnih ljudi, tistih socialno šibkejših v naši družbi.«

V društvu Coda se ne bodo potegovali za državna nadomestila za izpad terjatev. Naša država potrebuje prečiščenje navadnih ljudi, ki ne zmorejo več dodatnih bremen, zato bodo v KUD Coda po lastnih zmožnostih ter na lastne stroške prispevali svoj delež k prečiščenju.

Nikogar ne želijo prisilno pozivati, da stori podobno. Želijo si le, da bi se seznam odgovornih nevladnih organizacij in podjetji po njihovem vzgledu vsakodnevno daljšal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.