14:14, pet, 19. Apr

Kurenti v Selnici ob Dravi





Društvo BOBEK je v ponedeljek, 20.februarja priredilo pustovanje za otroke, hkrati pa so povabili v Selnico ob Dravi tudi kurente iz Dravskega polja. Da pa je bilo celotno dogajanje še bolj pestro so le to popestrili z zvoki harmonike ter bruhalcem ognja, katerega so tamkajšnji otroci poimenovali kar ”ZMAJ”.

Tako so letos prvič v Selnico ob Dravi prišli kurenti, ki naj bi po ljudskem izročilu prinašali dobro in odnesli vse kar je slabo, ob tem pa pregnati mrzel zimski čas in priklicali pomlad. Kot so sami povedali, je čas, ko opravljajo kurenti svoje poslanstvo vse od svečnice (2.2.) pa do pusta.


Kurenti iz Dravskega polja štejejo 32 članov, od tega je kar dvainndvajset članov aktivnih kurentov, ki v tem času opravljajo svoje delo. Med člani pa se lahko pohvalijo z namljašim kurentom, ki šteje le pet pomladi.

Druge novice

Comment

  • ivanka frešer

    27 februarja, 2012

    Lepo, da so kurenti prišli tudi v našo občino. Dodajam pa pojasnilo oz.repliko”:Obisk kurentov v Selnici ob Dravi je bil prvič v drugem mandatu župana Sabolek Vladotra. Turistično društvo je s pomočjo družine Kotnik takrat organiziralo obisk kurentov dve leti zapored. Snemala je takratna lok.TV MOJTV. Obiskali so OŠ in vrtec (dopoldanski čas), otroci pa so jim pripravili lep sprejem( risbice, robčki itd). Toliko v vednost in lep pozdrav! TURIZEM SMO LJUDJE

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.