21:01, sob, 27. Apr

Kustečeva: Septembra v šolo vsi učenci in dijaki





Trenutno kaže, da se bodo lahko 1. septembra v šole vrnili vsi dijaki in učenci, a ob upoštevanju priporočil za preprečevanje okužb z novim koronavirusom, je na novinarski konferenci povedala ministrica za izobraževanje Simona Kustec. “Če pa se bo epidemiološka slika v prihodnjih 14 dneh bistveno poslabšala, bomo morali to spoštovati,” je dejala.

A več bo po njenih besedah znano že po četrtkovi seji vlade, na kateri jih bo minister za zdravje Tomaž Gantar seznanil s celovito epidemiološko sliko. Na podlagi tega nato ministrica pričakuje, da bodo sprejeli “najboljše možne rešitve”. Poudarila pa je: “Sama bom podprla vse odločitve, ki bodo podprle aktivacijo varnega vračanja v šole za vse učence in dijake.”

Prvi šolski dan bi moral biti tako po njenih besedah tak kot vsi prejšnji prvi šolski dnevi, vendar “z dodatno previdnostjo, da gremo v šole zdravi in da spoštujemo priporočila”.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa je ravnateljice in ravnatelje na današnji konferenci na Brdu pri Kranju, kjer je bila tudi novinarska konferenca, seznanila s posebno publikacijo. Ta vsebuje štiri možne modele izvajanja pouka v novem šolskem letu z navodili, kako ravnati in kaj upoštevati ob izvajanju posameznega modela.

Vir: pixabay.com

Vrnitev vseh učencev in dijakov v šole ob upoštevanju priporočil za preprečevanje okužb predvideva t. i. model B, ki predvideva omejitve takšne narave, da je zaradi prostorskih in kadrovskih omejitev še vedno mogoče izvajati vzgojno-izobraževalni proces.

Predpisane omejitve so po oceni ministrice življenjske in usklajene z vsemi deležniki v šolstvu. “Če pa se bo kje izkazalo, da temu ni tako, bomo to tako kot vedno reševali individualno,” je dejala.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.