15:25, čet, 25. Apr

Lani posvojili 221 živali iz azila





Živalim mariborskega zavetišča za živali je topleje. Ljudje dobrega srca so lani posvojili 119 psov in 102 muci. Mariborska občina je investirala v nakup toplotne črpalke, ki omogoča bolj racionalno obliko ogrevanja v zavetišču. Na nedavnem obisku pa jim je župan Andrej Fištravec podaril tudi 15 odejic.

Blaž Primc, vodja zavetišča za živali Maribor.
Blaž Primc, vodja zavetišča za živali Maribor.

Lani je skozi naše zavetišče šlo okoli 550 mačk in 300 psov. Čeprav imamo nekaj stalnih živali, ki so pri nas tudi več let, smo dokaj uspešni tudi pri iskanju novih lastnikov“, je povedal Blaž Primc, vodja zavetišča za živali Maribor. Obiskuje jih kar nekaj stalnih sprehajalcev, ki prihajajo tudi v vremensko bolj neprijaznih dneh, “občasno pripravljamo tečaje za nove,” je še dodal Primc. Trenutno zavetišče ni polno. V kapacitetah 12 boksov za mačke v karanteni, dodatnih osem in skupni prostor za mačke, ter prostorih za okoli 60 psov, je sedaj nastanjenih 27 psov in 22 mačk, ki pa (še) vedno potrebujejo hrano, pesek za mačke, igračke pa tudi koce.

zavetisce za zivali, azil maribor

Petnajst odejic in toplotna črpalka
Skrb za živali je ena od nalog, ki jih ima mariborska občina“, je povedal župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, ko je zavetišču predal 15 odejic, ki so jih našli v zalogi skladišč za primere zaščite in reševanja. Na obisku zavetišča sta ga po prostorih vodila Cveto Žalik, direktor mariborske Snage, ki je upravljalec zavetišča, in vodja zavetišča Primc.

zavetisce za zivali, azil maribor

Ogledal si je tudi nedavno dokončano vgradnjo toplotne črpalke, za katero je mariborska občina investirala okoli 42.000 evrov. Žalik, direktor Snage, je ob tem dodal, da sami, odkar upravljajo z zavetiščem, vanj vlagajo okoli 30.000 evrov letno. Čeprav se zavedajo, da nikoli ni dovolj denarja za ta namen, Žalik meni, da ima Maribor vendarle zagotovljen standard, ki si ga živali zaslužijo, mesto pa je nanj lahko ponosno.

Zaloga hrane in ostale opreme za oskrbo živali v mariborskem zavetišču.
Zaloga hrane in ostale opreme za oskrbo živali v mariborskem zavetišču.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.