14:14, čet, 25. Apr

Ledeni izziv v Mariboru





Svoje moči so združili občina Maribor, energetska agencija za Podravje ter podjetje Lumar, ki so v začetku tega tedna, natančneje v ponedeljek, 21. maja, pričeli z prijektom Ledeni izziv.

Ledeni izziv je projekt, s katerim Mestna občina Maribor , Energap in Podjetje Lumar predstavljajo pomen energetske učinkovitosti v praksi. Na Trgu svobode v Mariboru so partnerji projekta postavili hiško, ki je grajena po sistemu montažne gradnje s konstrukcijskim sistemom Lumar PASIV, ki ga je razvilo podjetje Lumar za gradnjo pasivnih hiš. V to hišo so postavili 1m3 ledu in ga bodo tam pustili do 19. junija, ko bodo hiško odprli ter preverili, koliko ledu je še ostalo.


V Energapu in podjetju Lumar verjamejo, da je prihodnost v gradnji energetsko varčnih objekotv, ki ob minimalni porabi energije ponujajo maksimalno bivalno ugodje. Dodaten plus pa predstavlja tudi izbira materialov, ki v svojem življenjskem ciklu kar najmanj obremenjujejo okolje in tako pripomorejo k zmanjšanju onesnaževanja.

Projekt se bo zaključil 19. Junija, organizatorji pa vas vabijo, da se jim pridružite na trgu svobode in skupaj z njimi odkrijete, koliko ledu bo ostalo. Več o projektu si lahko preberete na spletni strani www.lumar.si, kjer lahko sodelujete tudi v nagradni igri.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.