10:15, pet, 29. Mar

Ledinek in Ante po zaključku enega največjih projektov še v postavitev dodatnih kapacitet in zmožnosti





Podjetje Ledinek je skupaj s predano ekipo zaključilo enega njihovih največjih projektov v zadnjem času, in sicer celotno CLT linijo za podjetje Ante v Nemčiji.

»Po uspešnem testiranju in zagonu proizvodnje, smo bili izbrani tudi za nove dodelave. V tem sklopu bomo povečali kapacitete in postavili dodatno sortirno linijo, s čimer bomo zagotovili višjo kakovost plošč in večjo zmogljivost od obstoječe (100.000 m3),« je pojasnil vodja prodaje pri podjetju Ledinek Engineering Robert Mlinarič. Na podlagi preteklih uspehov so bili izbrani za glavnega dobavitelja opreme, pri čemer so bile odločilne njihove bogate izkušnje s CLT tehnologijo. »Prepričani smo v inovativen pristop in skladen sistemski koncept, s katerim se izognemo nepotrebnim in problematičnim vmesnikom,« je izpostavil direktor podjetja ante-Group Jürgen Ante.

Z novim proizvodnim obratom že izdelujejo križno lepljene elemente

Pri gradnji novega CLT obrata je družinsko vodeno podjetje s sedežem v Somplarju v zvezni deželi Hessen upoštevalo vsa najnovejša znanja in tehnične standarde. »Dobavili smo jim kompletno opremo za vse procese, od prevzema surovega lesa do predaje CLT elementov na brusilni stroj ali v CNC predelovalne centre. Tudi nadzorni sistem X-Lam Manager je plod dela naših strokovnjakov,« je povedal Ledinek. Z novim proizvodnim obratom že izdelujejo križno lepljene elemente za stene in strope pod blagovno znamko HBS Berga. Na liniji bodo izdelovali elemente v velikosti do 16 metrov, medtem ko bodo na stiskalnici Z-Press posamezne plasti lesa pripravili v enoslojne lepljene lesene plošče, kar bo omogočalo večjo zrakotesnost in zmogljivost stiskana na X-Press stiskalnici.

Do postavitve tega obrata so v okviru svojih zmožnosti zadnjih 90 let zalagali stranke z rezanim lesom, skobljanimi izdelki, konstrukcijskim lesom, lepljenimi nosilci in veznimi konstrukcijskimi elementi. Z novo pridobitvijo pa so iz ponudnika standardnih proizvodov s celostnim asortimentom, postali tudi dobavitelj s celotnim programom na področju lesnopredelovalne industrije. Iz tega bodo izdelovali tudi strešne elemente, večje javne objekte, pa tudi večnadstropne bivalne enote.

Dolgoletna tradicija

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering ima 29-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in patenta. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.