09:39, pet, 3. Maj

Ledinek na Švedskem postavlja nove standarde lesno-obdelovalne industrije





Podjetje Ledinek, ki je v zadnjih letih uspešno prodrlo že v Kanado, Izrael, Urugvaj, na Japonsko in Slovaško, sedaj svoj obseg delovanja na področju celovitih in kompletnih proizvodnih linij za obdelavo lesa povečuje še na Švedskem.

Sodelujejo namreč z uglednim podjetjem in vodilnim proizvajalcem lesnih elementov za gradbeni sektor Moelven Edanesågen AB, ki je del norveškega koncerna Moelven. Partnerstvo predstavlja nov kakovosten preskok v industriji lesne obdelave, saj bodo dobavili visokozmogljivo skobeljno linijo zunanjih elementov. Na lokaciji Edane na Švedskem bodo v sklopu več investicij, ki bodo močno povečale kapaciteto obdelave na lokaciji, vzpostavili tudi novo proizvodno linijo na skobljanje in sortiranje. »Po 30 letih vrhunskega inženirstva in inovacij zopet premikamo meje zmogljivosti. Z uporabo lastne tehnologije ter celovitega načrtovanja, implementacije in optimizacije, je podjetje Ledinek edino sposobno zagotoviti vrhunsko avtomatizacijo in popolno integracijo nove proizvodne linije v organizacijsko strukturo kupca. Ta linija nove generacije bo povečala kapaciteto obstoječe lokacije, kjer že obratujeta dve starejši liniji, in dodatno prevzela še proizvodni program sosednje lokacije. Proizvodi z linije bodo namenjeni za norveški in švedski trg,« je pojasnil namestnik vodje prodaje Branko Mlinarič.

Zahvaljujoč inovativnim tipom orodja in prilagojeni konstrukciji skobeljnega stroja Stratoplan, bo nova linija sposobna bistveno povečati kapaciteto profiliranja, še posebej za izdelavo zunanjih profilnih elementov z večjimi preseki. Hkrati pa bosta visoka stopnja avtomatizacije in integracije omogočili precejšen napredek v produktivnosti, kar bo občutno znižalo stroške proizvodnje.

»Novi centralni del linije − stroj Stratoplan – zagotavlja maksimalno obdelovalno hitrost do 400 m/min in izjemno prilagodljivost. Z 10 vreteni v povezavi s povezanim sistemom merjenja in prestavljanja orodja so nastavitveni časi skrajšani na minimum, kar omogoča hitro prilagajanje celotne linije. Dodatno izboljšanje učinkovitosti pri manjših presekih zagotavlja stroj Splitcut, ki horizontalno prereže obdelovance v tanjše deske in s tem podvoji kapaciteto vhoda v linijo,« je pojasnil sogovornik.

Celotna linija je optimizirana za avtomatsko delovanje, vključno z vsemi postopki ocenjevanja in sortiranja desk. Vsaka posamezna deska je natančno pregledana in po potrebi izločena še pred vhodom v obdelavo. Obdelane deske bodo ocenjene v prečnem avtomatskem skenerju, ki bo določil kakovost proizvedenega izdelka. Sortiranje bo potekalo s pomočjo etažnega zalogovnika in centralne visokozmogljive zlagalne naprave. Za dodatno povečanje vrednosti izdelka bodo končni deli desk oblikovani in profilirani. Zloženi paketi bodo avtomatsko povezani in zaščiteni s posebno folijo.

Podjetje z dolgo tradicijo 

S skobeljno linijo bo podjetje Ledinek postavilo nov standard v proizvodnji lesnih elementov. »Naša vrhunska tehnologija, odličnost v inženirstvu ter izjemna prilagodljivost bodo kupcem omogočili naročanje tudi majhnih količin raznolikih izdelkov po konkurenčnih cenah. Ta napredna linija bo po zagonu postala najzmogljivejši postroj za proizvodnjo lesnih elementov v panogi,« je zaključil Mlinarič.

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering je lani zabeležil 30-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.