17:41, tor, 30. Apr

Lekarne Maribor pomagajo Zavetišču





Osmo leto zapored Lekarne Maribor obeležujejo svoj dan, dogodki pa letos potekajo pod geslom »Zdravje v vsak dom!«. Nepogrešljiv del številnih domov so tudi hišni ljubljenčki, v Lekarnah Maribor pa so se letos odločili, da pomagajo tistim kosmatincem, ki na svoj nov dom še čakajo v mariborskem zavetišču za živali. Pretresla jih je namreč zgodba o sedmih bernardincih in petih leonbrežanih, ki so po požaru v Sladkem Vrhu ostali tako brez lastnice kot doma in trenutno na nove lastnike čakajo v zavetišču.

Zavetišče za živali maribor

»Oskrba tako velikih psov kot sta ti dve pasmi, je draga,« prizna vodja zavetišča mag. Mojca Bandur Križanec, ki se je razveselila novice iz Lekarn Maribor, ki bodo podarile proizvode, ki jih zavetišče potrebuje dnevno – sredstva proti zunanjim zajedavcem, za čiščenje in nego ušes ter sredstva za nego dlake, paketu pa bodo dodali še prehranske dodatke, ki ohranjajo zdravje želodca, sklepov in skrbijo za vitalnost. Zavetišče se bo zato pridružilo pestremu dnevu Lekarn Maribor, ki bo v soboto v Mestnem parku, kjer bo na stojnici mogoče oddati hrano in priboljške za smrčke, ki nestrpno čakajo na nove domove, pa tudi finančni prispevki bodo še kako dobrodošli. »Zavetišče je trenutno polno. Smo v sezoni mačjih mladičev, dnevno jih sprejmemo tudi do deset. Ljudje nam najbolj pomagajo tako, da posvajajo živali iz zavetišča, veseli pa smo vsakega prostovoljnega prispevka, tako v obliki denarja kot materiala,« še doda Bandur Križančeva.

Donacija Lekarn Maribor, ki jo bo v soboto, 14. junija, ob 11.30 uri, pri paviljonu v Mestnem parku predala strokovna direktorica Lekarn Maribor Ljubica Lovišček, mag.farm, ki je hkrati tudi vodja projekta Zdravje v vsak dom!, direktorju Snage, ki upravlja z zavetiščem, mag. Alešu Vajngerlu, bo v prvi vrsti namenjena bernardincem in leonbrežanom iz Sladkega Vrha, za katere upamo, da bodo čim prej našli nove domove in ljubeče lastnike, ki jim bodo pomagali preboleti in pozabiti tragično izkušnjo, ki jih je pripeljala v zavetišče.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.