01:36, pon, 24. Jun

Lekarne Maribor skupaj s Krko donirale mariborskemu zavetišču

Danes je Zavetišče za živali Maribor s strani Lekarn Maribor in podjetja Krka d. d., prejelo donacijo zaščitnih sredstev proti notranjim in zunanjim zajedalcem za živali. Donacijo, ki v zavetišču pride zelo prav, še posebej v teh časih, je predal predstavnik Lekarn Maribor Matjaž Tuš, prevzel pa jo je direktor Snage Cveto Žalik.

Donacije Zavetišče Maribor-4

“Donacije nam vsekakor pridejo zelo prav zaradi tega, ker smo dnevno soočeni z večjim številom tako psov kot mačk in morebiti tudi kakšnih drugih živali, ki jih sprejmemo. Tako, da so zelo dobrodošle tako v obliki zdravil, tako kot so danes donirale mariborske lekarne skupaj s svojim partnerjem, podjetjem Krka kakor tudi tudi seveda v obliki drugih materialnih dobrin, kot so npr. mokra hrana in briketi, različne odeje, ampak ne takšne, ki jih lahko psi razdrejo in potem povzročijo v boksih razdejanje, seveda prav pride sedaj v teh poletnih dneh tudi mačji pesek, ker smo soočeni z večjim številom izgubljenih oz. zavrženih muc,” je dejala Petra Hercog, vodja odnosov z javnostjo mariborskega zavetišča. Kot prostovoljec lahko pomaga vsak, ali pri čiščenju ali pa tako da živali posvojijo. “V kolikor jim njihov način življenja in pa čas to ne dopuščata pa smo veseli, če nas obiščejo v smislu pomoči s sprehodi, mi imamo dnevno organizirano sprehajanje zavetiških psov, kar pomeni, da vsem psom, ki so tukaj nudimo dnevni kakovostni sprehod,” še dodaja Hercogova.

Donacije Zavetišče Maribor-2

“Vsekakor smo se za to donacijo odločili s preprostega razloga, potrebe obstajajo, gojimo tudi ustrezen odnos do živali, odnos do ljudi in odnos do živali se nekako dopolnjujeta, če ni enega tudi težko govorimo o neki odgovornosti do drugega. Predvsem pa smo se odločili za to donacijo iz preprostega razloga, saj vidimo napore vseh teh ljudi, ki popravljajo napake tistih, ki tega čuta za odgovornost nimajo in kot sem rekel, bi bili zelo veseli, če bi bilo teh potreb čim manj in takšnih inštitucij, ki bi to potrebovale,” je povedal Tuš in dodal, da se bodo tudi v prihodnje trudili pomagati zavetišču po najboljših močeh.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.