00:42, sob, 20. Apr

Lestro Ledinek celostno razvija novo notranjo podobo

Podjetje Lestro Ledinek, ki se ponaša z več kot 55-letno tradicijo, v celoti spreminja svojo notranjo podobo in procese. »Svetovnim trendom sledimo s posodobitvijo strojnega parka, procesov in investicijami. Spreminjamo načine dela, posodabljamo infrastrukturo in se ukvarjamo z razvojem kadrov,« pravi Boris Vizjak, tehnični direktor Lestro Ledinek.

V preteklem letu niso vlagali samo v izdelke, ampak tudi v lastne zmogljivosti, saj so investirali v novo strojno opremo. »Implementirali in zagnali smo obe novi investiciji DMG DMU monoBLOCK95 in Waldrich COBURG Taurus 30. Uvedli smo nov sistem razdeljevanja zaščitne opreme in potrošnega materiala. Kupili smo nov ZOLLER za umerjanje orodja ter novo CNC žago za razrez paličnega materiala.«

Posebno pozornost so namenili projektu merilnice, ki bo omogočila dvig kakovosti njihovih izdelkov. Zanjo so pripravili primeren prostor, za kar so morali opraviti velik gradbeni poseg. »Naročili in namestili smo popolnoma novo opremo in sestavili ekipo, ki bo prevzela delo v merilnici.«

Na področju izboljšave procesov so v tem letu nadaljevali projekt sledljivosti izdelkov skozi proizvodnjo, spremenili sistem barvanja in sistem v skladišču končnih izdelkov, tudi kontrola se procesno spreminja.

Podjetje Lestro Ledinek ima več kot 55 let tradicije na področju strojegradnje

V letošnjem letu bodo svojo pot nadaljevali po začrtani poti izboljšav in posodobitev. V sredini leta pričakujejo stružno-rezkalni center MAZAK, ki je že v izdelavi v tovarni na Japonskem. »Dogovarjamo se za nakup novega DMG DMU monoBLOCKA95, ki bo namenjen v prvi vrsti za zagotovitev stabilnosti naše proizvodnje. Sanjamo o novem brusilnem stroju večjih dimenzij in o linearnem obdelovalnem centru. Prenovili in izboljšali bomo tudi sistem površinske zaščite naših izdelkov,« je sklenil Vizjak.

Podjetje Lestro Ledinek ima več kot 55 let tradicije na področju strojegradnje. Omogočajo razrez materiala, klasično struženje, CNC struženje, klasično rezkanje, CNC rezkanje, izdelavo ozobij in pehanje utorov, brušenje, izdelavo strojnih delov, ročno dodelavo, balansiranje in površinsko zaščito. Z visoko stopnjo multidisciplinarnih veščin in znanja, s strastjo do iznajdb in z naprednimi tehnologijami sooblikujejo današnji svet lesa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.