06:08, pon, 20. Maj

Kmalu jubilejna, 10. Štengijada mariborskih policistov. Se boste prijavili?





Mariborski policisti so tudi humanitarni. Letos se bodo že desetič podali na 455 “šteng”, tja pa vabijo tudi vse druge.

Deseta Štengijada bo v torek, 21. maja 2024, z začetkom ob 11. uri, na dvorišču Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru.

“Kot v preteklih letih, bodo tudi letos ekipe (tekmovalna trojka mora biti sestavljena iz predstavnikov obeh spolov ) v obliki startnine prispevale sredstva za humanitarni namen, zbrani prispevki pa bodo letos namenjeni Centru Gustava Šiliha Maribor, ki ga obiskujejo učenci s posebnimi potrebami. Sredstva bodo namenili za nakup športnih rekvizitov, izvedbo športnih dejavnosti ter udeležbo na športnih dogodkih na regijskih ter svetovnih igrah specialne olimpijade. Tudi otrokom s posebnimi potrebami namreč želimo omogočiti, da jim šport postane način življenja,” so zapisali na družbenem omrežju mariborski policisti.

Prijave na Štengijado

Ekipe se lahko prijavijo na dan dogodka (tam bo možno vplačilo humanitarnega prispevka, ki mora znašati vsaj 15 evrov ter prevzem štartnih številk), so zapisali in dodali, da bodo veseli informacije o vaši udeležbi na elektronski naslov venceslav.markus@policija.si (za več informacij na voljo tudi na 041/792-600).

Prve tri uvrščene ekipe prejmejo pokal. Tekmovalci in tekmovalke tekmujejo na lastno odgovornost. S prijavo vsak prijavljeni potrdi, da se zaveda tveganosti tekmovanja in je psihofizično sposoben prenesti fizični napor premagovanja tekmovalne proge.

Štengijado organizirajo v okviru širše zastavljenega preventivnega projekta Otroška varnostna olimpijada, ki ga na Policijski upravi Maribor izvajajo že od leta 2006. Gre za tekmovanje učencev osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov. Poleg policije kot nosilke pri projektu sodelujejo tudi druge institucije, ki v okolju, kjer živimo in delamo, skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu, so zaključili policisti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.