13:08, sob, 20. Apr

Letos že 5. BraveRun Pohorje





Letos bo potekala 1. julija, pri organizaciji pa sodeluje tudi upravitelj Mariborskega Pohorja. Dogodek tako prvič prirejamo pod imenom Visit Pohorje BraveRun (Tek pogumnih).

Vir: Facebook Visit Pohorje
Vir: Facebook Visit Pohorje

Tek BraveRun ni običajna tekaška preizkušnja, saj morajo tekači na poti do cilja premagati različne ovire in prepreke, jih preskočiti, preplezati, preplaziti, prebroditi ali preplavati. Na progi se soočijo z vodo, blatom, vrvmi, naravnimi ovirami razgibanega Pohorja, jamami. Tako pri teku in premagovanju ovir poleg vzdržljivosti preizkusijo še svojo moč, spretnost, ravnotežje, iznajdljivost, sposobnost hitrega sprejemanja odločitev in tudi timski duh. Tekaška preizkušnja je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjajo s športom, pa tudi za tiste, ki želijo preizkusiti nekaj novega. Prav tako ponuja priložnost za team buildinge, fantovščine ali dekliščine, ki se jih bodo ekipe gotovo spominjale še nekaj časa.

Visit Pohorje BraveRun se bo začel 1. julija ob 12. uri, ko se bodo udeleženci podali na 5-kilometrsko progo z 20-imi ovirami. Tisti, ki bodo izbrali daljšo različico tekmovanja, pa bodo pretekli 2 kroga, kar torej pomeni 10 kilometrov in 40 ovir. Že pred tem se bo dopoldan začel tudi otroški Visit Pohorje BraveRun, in sicer v treh starostnih kategorijah ter z raznimi otrokom prilagojenimi ovirami.

Vir: Facebook Visit Pohorje
Vir: Facebook Visit Pohorje

Start in tudi cilj 5-kilometrske proge bo ob spodnji postaji krožne kabinske žičnice (gondole). Na progo bodo letos namestili nekatere ovire, ki smo jih uporabili že v preteklih izvedbah prireditve in so bile med udeleženci zelo priljubljene, nekaj ovir pa bo novih in bodo presenečenje za tekmovalce. Ti se lahko podajo na progo predvsem z namenom zabave in druženja, lahko pa je v ospredju tudi tekmovalni vidik. Zato bodo tistim, ki bodo želeli, omogočili tudi merjenje časa.

Na prireditvi Visit Pohorje BraveRun pričakujejo od 400 do 500 udeležencev, prijavijo se lahko tako posamezniki kot skupine (ekipe žensk, moških ali mešane ekipe), pri čemer bodo prijave možne tudi še na dan dogodka, vendar zaradi manjše gneče priporočajo, da tekmovalci prijavo opravijo že prej. To lahko storijo na spletni strani, kjer so dostopne tudi vse informacije o prireditvi in prijavnini. Ta poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka in nagrado organizatorjev.

»Udeležencem dogodka BraveRun želimo dokazati, da je premagovanje ovir na progi podobno premagovanju ovir v vsakdanjem življenju in da se lahko ob tem tudi zabavajo. Naš cilj je, da tekmovalci v sebi odkrijejo moči in sposobnosti, ki jih še niso poznali,« je povedal organizator Jože Perčič. Kot je dodal, je v minulih letih na prireditvi BraveRun sodelovalo že približno 2000 ljudi.

»Že ob predstavitvi naše nove blagovne znamke Visit Pohorje smo napovedali, da želimo pod njenim okriljem povezati tudi različne aktivnosti in dogodke na Mariborskem Pohorju. Zato smo se z veseljem priključili k organizaciji prireditve BraveRun, ki po novem nosi tudi ime Visit Pohorje,« je povedal vodja marketinga v podjetju Marprom Dominik Dukarić.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.