21:01, sre, 24. Apr

Letošnji festival Ars Fest prinaša prireditve kar v treh občinah: v Radljah ob Dravi, Muti in Vuzenici





Letošnji festival ARS FEST 2023, ki ga organizira Kulturno društvo Radlje ob Dravi, bo potekal od 2. do 18. junija 2023 na treh prizoriščih v občinah Radlje ob Dravi, Muta in Vuzenica.

Skupno prinaša devet dogodkov, večinoma glasbenih, na katerih bodo poleg nastopov skupin Kulturnega društva Radlje ob Dravi gostili prepoznavna gostujoča imena, med njimi multiinstrumentalista Boštjana Gombača, kitarista Mihaela Hrustelja in goste iz Latinske Amerike. ARS FEST 2023 je preplet bogate lokalne kulturne produkcije in ustvarjalnosti prepoznavnih gostov. Po uspešni lanski izvedbi prvega Ars festa je Kulturno društvo Radlje ob Dravi, v katerem po sekcijah deluje in ustvarja več deset pevk in pevcev v več zborih, pihalni orkester in likovna sekcija, letos vnovič pripravlja pester nabor dogodkov pod skupnim naslovom Ars fest 2023, dogajanje pa deloma seli tudi v dve sosednji občini.

VIR: ARS FEST 2023

Mnogi, danes tudi širše prepoznavni domačini iz Radelj ob Dravi so svojo ustvarjalno pot začeli prav v sekcijah Kulturnega društva Radlje, kjer so tudi prvič stopili na veliki oder kulturnega doma, nato pa nadaljevali svoja izpopolnjevanja na vseh koncih sveta ter se kalili tudi ob velikih mojstrih in legendah. “Vse, kar nas je zaznamovalo in preželo, želimo deliti z domačimi ustvarjalci, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s kulturo in umetnostjo, in pa seveda z domačo publiko, ki nam vedno zvesto stoji ob strani, nas spodbuja, inspirira in nam omogoča razvijanje naših idej, sanj,” je pred letošnjim festivalom povedal njegov umetniški vodja, mednarodno uveljavljen slovenski dirigent, instrumentalist in skladatelj Izidor Leitinger, ki je skoraj 20 let preživel v tujini.

V Vuzenici bo nastopil Mihael Hrustelj z Big bandom Radlje

Še en, z Radljami povezan glasbenik, ki prav tako ustvarja tudi v tujini, je del Ars festa 2023. Kitarist, vokalist in skladatelj Mihael Hrustelj bo 2. junija ob 20. uri v Kulturno upravnem centru v Vuzenici nastopil skupaj z Big bandom Radlje, nato pa bo 17. junija izvedel še solo kitarski koncert.

VIR: ARS FEST 2023

V Radljah ob Dravi bo Patricia Lopez Menadier …

V Kulturnem domu Radlje ob Dravi bo 3. junija ob 20. uri nastopila priznana čilenska filmska, gledališka in televizijska igralka ter prejemnica prestižnih nagrad Patricia Lopez Menadier. Na koncertu Ženske in bolero bo predstavila izbor skladb tega glasbenega žanra izključno ženskih avtoric iz Južne Amerike in Karibov od začetka 20. stoletja do danes. Spremljala jo bosta tolkalist Lazzaro Hierrezuelo Zumetain kitarist Ariel Cubria, ki prihajata iz Kube, zibelke bolera.

VIR: ARS FEST 2023

… Prav tako tudi Večer pesmi

V nedeljo, 4. junija, bo ob 18. uri v Kulturnem domu Radlje Večer pesmi, ki bo letos v Radljah izveden že 25., tokrat s skupno največ pevci doslej, okoli 120 jih bo. Hkrati bo v kulturnem domu razstavljala likovna sekcija Likra, ki deluje pod mentorstvom Zorana Ogrinca. Dela članov likovne sekcije letos krasijo plakate vseh dogodkov festivala, za oblikovanje plakatov je poskrbel Aleš Perkuš.

VIR: ARS FEST 2023

Na Muti bo Kalamos kvintet

V prekrasni novi dvorani Kienhofen na Muti bo v petek, 9. junija, ob 19.30 nastopil eden vodilnih pihalnih glasbenih zasedb na Hrvaškem, Kalamos kvintet. V nedeljo, 11. junija, bodo pevke Ženskega pevskega zbora Dominica nova skupaj z gostjo Ditko obiskovalce njihovega koncerta popeljale v Sanjarjenja po poteh slovenske popevke. Nekaj dni kasneje, v petek, 16. junija, bo v kulturnem domu nastopil Mestni pihalni orkester, ki v Radljah neprekinjeno deluje in razveseljuje že 97 let. Na pihalih se jim bo tokrat pridružil vsestranski Boštjan Gombač, na violini pa Saša Olenjuk. Ars fest 2023 bodo 18. junija zaključile pevke zasedbe Aglaja, ki bodo tokrat vnovič zapele skupaj z ritem sekcijo Big banda Radlje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.