17:23, čet, 2. Maj

Likovna razstava treh umetnikov





Vljudno vabljeni na otvoritev razstave likovnih del treh umetnikov Janje Jozelj, Prekmurke živeče v Mariboru, Marjana Pintarja iz Miklavža na Dravskem polju in domačina Rajka Ferka, ki bo v petek, 20. junija 2014, ob 20.uri v galeriji kavarne in hotela Betnava v Mariboru, Ulica Eve Lovše 15.

Dogodek vodi Andrej Okreša, pokušali boste vina Vinogradniško – izletniške Kmetije Leber iz Podigraca pri Zg.Kungoti.

MARJAN PINTAR – Šolanje in kovinarsko šolo je opravil v Mariboru. Za časa službovanja v mariborskem TAM-u za slikanje ni bilo časa, imel pa je močno željo. Tako sem se s slikanjem ukvarjal,ko mu je dopuščal čas in sicer je predvsem izdeloval intarzije. Velika želja po slikanju se mu ej uresničila, ko se je upokojil. Tako se je slikarsko najprej izobrazil. Tri leta je obiskoval izobraževanje pri mentorici Manji Kodelja. V tem času je naslikal precej slik, kar so opazili tudi člani društva upokojencev, kjer je član že zadnjih nekaj let. Po nekaj letih aktivnega članstva so ga izbrali za vodjo likovne in foto sekcije Društva upokojencev Miklavž na Dravskem polju. Udeležil se je tudi likovne kolonije v Veliki Polani z naslovom Jesen na prekmurskih poljih 2013.

Marjan Pintar

Pintar - Lunin odsev 70x90 (1)

Pintar - Cazino - olje platno - 60x100 (1)

JANJA JOZELJ – (Art Jozelj) – Rojena leta 1985. Je Prekmurka, ki trenutno živi v Mariboru, kjer zaključuje diplomo na Pedagoški fakulteti. Čeprav je svojo ljubezen do risanja zaznala že v vrtcu, se s slikarstvom intenzivno začela ukvarjati leta 2010. Kot motiv največkrat upodablja naravo, saj jo v svoji moči, raznolikosti, barvitosti in neverjetnimi kontrasti, preprosto navdušuje. Letos je na platna začela prenašati še svojo drugo strast do moto športa. Začela je slikati avtomobile. Njena slikarska tehnika je največkrat akril, s katerim slika na platno s pomočjo čopičev ter občasno z lopatko. Rada spoznava nove tehnike in načine slikanja, zato rada eksperimentira in odkriva nove načine upodabljanja. Slika po naročilu, vendar kot sama pravi, takrat težje izrazi samo sebe in svoje občutke.

Janja Jozelj

jozelj 2

jozelj 1

RAJKO FERK – Na tokratni razstavi se bo predstavil z najnovejšimi deli. Rajko je tik pred upokojitvijo, kar zanj pomeni nov zalet v umetniškem ustvarjanju, saj se bo lahko posvečal njegovi veliki ljubezni – slikanju. Velja za enega najbolj aktivnih in prepoznavnih slikarjev v zadnjih letih v Sloveniji. Likovno resneje ustvarja od leta 2003, sprva z rotringom in akvareli, kasneje pa se je prelevil v pravega mojstra svojih prepoznavnih slik, ki jih ustvarja s slikarskimi in zidarskimi lopaticami. Letos obeležuje 10 obletnico svojega ustvarjanja, je tudi organizator kolonij v Pišecah, na Mariborskem Pohorju in v Rušah. Letos je izdal prvo knjigo z naslovom: »Afnorizmi in modrikaste misli«. Ferk je v Sloveniji – brez skromnosti – eden najbolj dejavnih slikarjev našega časa, vsestranski organizator in galerist, pisec aforizmov in humanist, na katerega je lahko ponosen, ne samo Maribor, ampak vsa Slovenija.

Rajko Ferk

fERK DELO 33 (1)

FERK DELO 17 (1)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.