20:35, tor, 30. Apr

Lista kolesarjev in pešcev poziva Arsenoviča, da razreši podžupana





Lista kolesarjev in pešcev je sporočila, da so z zaskrbljenostjo pospremili novinarsko razkritje, “da je mariborski podžupan Gregor Reichenberg sedel za volan v tako opitem stanju, da so mu policisti ob posredovanju celo začasno odvzeli vozniško dovoljenje”. Zdaj lista poziva župana Saša Arsenoviča, da takoj razreši podžupana.

Mariborski podžupan Gregor Reichenberg je sicer po dogodku podal odstopno izjavo, a je Saša Arsenovič ni sprejel. Reichenberg je nato zapisal, da bo opravil osemurno družbenokoristno delo.

Lista kolesarjev in pešcev s predsednikom Josipom Rotarjem na čelu, ta je sicer tudi mestni svetnik MO Maribor, se je na dogajanje odzvala: “Župan in podžupan degradirata javno funkcijo in izničujeta prizadevanja za nično toleranco do alkohola v prometu.”

“Vzela sta si pravico, ki je nimata”

Zapisali so še: “Naravnost zgroženi pa smo nad njegovim vztrajanjem na položaju in županovo odločitvijo, da se kljub hudemu prekršku javnega funkcionarja ne namerava odpovedati tesnemu sodelavcu. S tema gestama sta si župan in podžupan vzela pravico, ki je nimata, saj sta dolžna varovati etiko in integriteto položaja, ki ju zasedata.” Dodali so še, da je “že prvošolcem v rumenih ruticah jasno, da se vzgoja in preventiva v cestnem prometu ne moreta razvijati, če so javni funkcionarji s svojimi dejanji sami najbolj nevarni v prometu”.

“Cinična žalitev za vse žrtve prometnih nesreč”

Komentirali so tudi odločitev podžupana, ki je zapisal, da bo opravil družbenokoristno delo: “Osemurno dobrodelno delo, ki ga podžupan skesano napoveduje v povračilo krnitvi ugleda Mestne občine Maribor, je cinična žalitev za vse žrtve prometnih nesreč in njihove svojce ter mariborske občane.”

Zaradi celotnega dogajanja tako Lista kolesarjev in pešcev  tako pričakuje od Arsenoviča, da bo sprejel podžupanov odstop: “Za ohranitev etike in integritete javne funkcije (pod)župana ter večdesetletnih prizadevanj vladnih in nevladnih služb za nično toleranco do alkohola v prometu v Listi kolesarjev in pešcev pozivamo župana Arsenoviča k takojšnji razrešitvi podžupana Reichenberga.”

Druge novice

Comment

  • Robi hrastnik

    10 januarja, 2024

    Kaj pa pešci in še posebej kolesarji? Kot da spustiš ovce na cesto,obnašajo se katastrofalno. Ne spremljajo prometa samo da imajo mobtel v roki in sms-ajo. Če bi ga povozil nebi reagiral mogoče bi rekel au. Tudi ti bi morali dobit konkretne kazni ne pa ba mislijo da so na domačem dvorišču.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.