22:12, ned, 12. Maj

Ljubljana: Dojenček skoraj umrl zaradi smrtne doze metadona. Njegova mama zdaj čaka na sojenje





Novopečena mamica je  bila v ljubljanski porodnišnici s svojim dojenčkom. Sama je dobivala metadon, z njim pa je bil zastrupljen tudi dojenček. Osebje ga je moralo oživljati, saj je nehal dihati.

Zgodilo se je leta 2016, ko so v ljubljanski porodnišnici morali nujno oživljati dojenčka, saj je imel v sebi smrtno dozo metadona. Večer poroča, da tožilstvo zdaj preganja njegovo biološko mamo, staro 39 let, zaradi dajanja droge mladoletni osebi, zaradi zanemarjanja otroka in surovega ravnanja z njim.

V Večeru so napisali, da je mesec dni starega dojenčka dežurna sestra odnesla s postelje, v kateri je spal s svojo mamo, in da je bil bled, z modro obarvanimi ustnicami. Morali so ga oživljati. Ugotovili so, da je poln metadona. Po oživljanju so ga več dni zdravili in blažili odtegnitveni sindrom.

Tožilstvo meni, da mu je mama dala v mleko metadon, da bi se pomiril, saj bi ju lahko zaradi tega prej poslali domov, so zapisali v Večeru. Sama je v porodnišnici dobivala dva odmerka metadona na dan.

Prejšnji teden so imeli na ljubljanskem okrožnem sodišču predobravnavni narok, a obdolžena ni prišla, pišejo pri Večeru.  Kdaj pa se bo začelo sojenje, še ni znano. Očitke tožilstva je v preteklosti zanikala. V zagovoru pa je po pisanju Večera dejala, da je metadon vedno spila pred osebjem bolnišnice in da je dojenčka dojila, po njenem naj bi tako metadon tudi prišel v telo dojenčka. Priče pa so dejale, da ga ni dojila, ampak samo pristavljala k prsim, hranili pa so ga preko stekleničke. V Večeru so še zapisali, da bodo med sodnim postopkom na sodišču strokovnjaki ugotavljali, kako prehaja preko materinega mleka metadon naprej.

Otrok je od odhoda iz porodnišnice v rejniški družini.

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.