10:46, ned, 5. Maj

Lovska zveza Slovenija pripravlja to soboto že 17. državno prvenstvo v jelenjem rukanju





Lovska zveza Slovenije v sklopu 13. Mednarodnega sejma lovstva in ribištva organizira 17. Državno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja. Kako se oglašajo jeleni, lahko slišite v soboto, 6. 4. 2024, ob 13. uri v Gornji Radgoni.

17. Državno prvenstvo v jelenjem rukanju bo potekalo v soboto, 6. aprila, v Dvorani 1, začetkom ob 13. uri. “V zgodovini lova so bili še posebej cenjeni tisti lovci, ki so znali oponašati ter priklicati divjadi in naši ‘rukači’ v tej disciplini dosegajo odlične uspehe tudi na evropskih prvenstvih,” so zapisali na spletni strani Lovske zveze Slovenije.

Vse tri dni sejma bodo obiskovalci lahko prisluhnili slovenskim lovskim pevskim zborom in skupinam lovskih rogistov. V okviru sejma pa bo poskrbljeno tudi za gurmanske užitke – v nedeljo, 7. aprila bo potekalo tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža, še sporočajo z Lovske zveze Slovenije.

Sicer pa se bo Lovska zveza Slovenije na že 13. Mednarodnem sejmu lovstva in ribištva, ki bo potekal od petka, 5., do nedelje, 7. aprila 2024 v Gornji Radgoni predstavljala na lastnem razstavnem prostoru s pestrim naborom dejavnosti. Poseben kotiček bo prikazoval gozdne živali v naravnem okolju, predvajali bodo zanimive posnetke narave in prostoživečih živali. Pohvalili se bodo z odličnimi rezultati strelcev na mednarodnih tekmovanjih. Obiskovalci se bodo lahko pomerili v streljanju na divjad v pokrajini na simulatorju streljanja. Več o tem na TEJ POVEZAVI.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.