05:50, tor, 27. Feb

Luciji Hribar, slovenski olimpijki v športni gimnastiki, peti zaporedni naslov

Slovenska olimpijka v športni gimnastiki Lucija Hribar je danes na zadnjem dejanju sezone, državnem prvenstvu v Novem mestu, osvojila še peti zaporedni naslov prvakinje v mnogoboju.

Članica Zelene jame je kljub nekaj padcem (dvovišinska bradlja, gred) zanesljivo slavila zmago s 47,200 točke. Druga je bila Meta Kunaver (Gib Šiška) z 42,500.

Hribar, ki si je v začetku oktobra na svetovnem prvenstvu v Antwerpnu prek mnogoboja priborila tudi nastop na OI v Parizu prihodnje leto, je bila najboljša na vseh štirih orodjih – preskoku, bradlji, gredi in parterju.

Za državne naslove so se v dvorani Leona Štuklja pomerili tudi telovadci, med njimi Anže Hribar (parter, konj z ročaji in bradlja), Gregor Rakovič (konj z ročaji in krogi), Luka Bojanc (krogi) in Nikolaj Božič (parter), ki so letos Slovenijo zastopali na največjih tekmovanjih.

Nihče izmed njih ni nastopil v mnogoboju, tako da je naslov državnega prvaka v absolutni kategoriji osvojil Timon Sternad Hiter (Ruše).

Na parterju in bradlji je zmagal Hribar (Sokol Bežigrad), na konju z ročaji Gregor Rakovič (Center Maribor), na krogih je bil najboljši Bojanc (Narodni dom), na preskoku je zmagal Beno Kunst (Sokol Brežice), naslov na drogu pa je osvojil Sternad Hiter.

Prvenstvo se bo nadaljevalo v nedeljo, skupno pa se bo na dvodnevnem tekmovanju v Novem mestu predstavilo preko 450 telovadcev.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *