05:34, ned, 19. Maj

Luka Dončić začenja sezono z uvodnim gostovanjem v Phoenixu





Nova sezona severnoameriške košarkarske lige NBA se bo začela 18. oktobra s tekmama lanskih finalistov. Tako se bo Luka Dončić z ekipo Dallas Mavericks odpravil k najboljši ekipi rednega dela Phoenix Suns.

Boston Celtics bodo gostili Philadelphia 76ers, prvaki Golden State Warriors se bodo pomerili z Los Angeles Lakers. Luka Dončić bo s svojimi Dallas Mavericks dan pozneje sezono začel z gostovanjem pri najboljši ekipi rednega dela, Phoenix Suns. Dončić bo z Dallasom predvidoma, kot poroča The Athletic, sezono začel 19. oktobra na gostovanju v Arizoni pri najboljši ekipi rednega dela minule sezone, Phoenix Suns, ki pa jo je Dallas izločil v končnici.

Slovenski zvezdnik je minulo sezono namreč z blestečimi predstavami v končnici vodil teksaško ekipo do zmage nad Phoenixom v konferenčnem polfinalu po razburljivih sedmih tekmah in popeljal Dallas do finala zahodne konference. S tem si je Dallas bržkone izboril tudi prestižno božično tekmo lige NBA, ko se bosta 25. decembra lahko pomerila zvezdnika Dončić z Dallas Mavericks ter LeBron James z Los Angeles Lakers.

Lanska finalista lige se bosta prvič spet srečala šele decembra. Boston bo imel prvo priložnost za revanšo za finalni poraz 10. decembra v San Franciscu, drugi medsebojni obračun lanskih finalistov pa je predviden 19. januarja v Bostonu.

Liga NBA uradno še ni objavila sporeda, vendar naj bi ga še ta teden.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.