22:15, čet, 2. Maj

Marcos Tavares in Tadeja Majerič naj športnika Maribora





V Festivalni dvorani Lent v Mariboru so na prireditvi Športnik leta 2013 razglasili najboljše športnike in ekipe za preteklo leto. Naj športnica in športnik sta postala kapetan Nogometnega kluba Maribor Marcos Magno Morales Tavares in tenisačica ŽTK Maribor Tadeja Majerič, naj ekipa je Nogometni klub Maribor.

Naj športnica Maribora je torej postala tenisačica Železničarskega teniškega kluba Maribor postala Tadeja Majerič, druga je taekwondojistka Nuša Rajher, tretja pa alpska smučarka Ilka Štuhec. Naj športnik leta je Brazilec, sicer nogometaš in kapetan Nogometnega kluba Maribor Marcos Tavares. Na drugo mesto je žirija športnih novinarjev postavila smučarja prostega sloga v disciplini smučarski kros Filipa Flisarja, na tretje pa taekwondojista Ivana Trajkoviča. Najboljša ženska ekipa Maribora za leto 2013 so odbojkarice Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik, najboljša moška ekipa pa nogometaši Nogometni klub Maribor.

Najboljša ekipa individualnih športnih panog je postala postava Kegljaškega kluba Konstruktor. Za najboljšega trenerja minulega leta je bil razglašen Ante Šimundža, sicer trener NK Maribor. Za perspektivna športnika leta 2013 so razglasili atletinjo Tjašo Stanko in veslača Žigo Zariča. Naj športnik invalid za preteklo leto je postal Marino Kegl, pred drugo uvrščenim Bojanom Alijajem in tretje uvrščenim Bedrijo Črešnikom. Pri nežnejšemu spolu je naj športnica invalidka postala Cvetka Bratkovič, na drugem mestu je Kristina Hvalec in na tretjem Danijela Ciglarič.

Podeliti so tudi nagrade za najboljše šolsko športno društvo mariborski občini. Naslova se veselijo na OŠ Tabor I, pred OŠ Ludvika Pliberška in OŠ borcev za severno mejo. Posebno priznanje je dobila organizacija Šahohlačnik, katere cilj je izboljšati kakovost šaha v Sloveniji. Nagrado so podelili šahistu Georgu Mohru.
Športna zveza Maribor je tudi podelila najvišja športna priznanja – Cizljeve plakete, in sicer so jih dobili: Branko Bohak, Alenka Bohak, Franc Cipot, Darko Saje, Urška Rubin, Silvo Kreps, Franc Simonič, Miroslav Damjanovič in Zoran Milovanovič.

unnamed

Prireditve Športnik leta 2013, ki sta jo organizirali Športna zveza Maribora in Mestna občina Maribor, so se udeležile številne športnice in športniki ter predstavniki družbeno političnega življenja Maribora. Dogodek sta povezovala Helena Ajdnik in Zoran Turk, v glasbenem programu pa so zapeli Alfi Nipič, Edvin Fliser, Jože Kobler ter Čudežna polja in Legende.

Športnike in športnice je izbralo 10 športnih novinarjev nekaterih mariborskih medijev. Prva razglasitev naj športnikov je bila v mestu ob Dravi leta 1973.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.