09:07, sob, 18. Maj

Marcos Tavares mlajši podpisal prvo pogodbo z NK Maribor





Iz NK Maribora, so sporočili prve kadrovske poteze v novem letu: dvakrat podaljšanje dosedanjih in podpis nove pogodbe. Menno Bergsen in Tine Čuk ostajata sedanjost ter prihodnost vijol’čnega projekta, po večletnem igranju v nogometni šoli ter občasni priključitvi k članskemu moštvu pa je prvo pogodbo z NK Maribor podpisal 18-letni Marcos Tavares.

“To so tisti najlepši pogovori, ko je v ospredju in vsem zelo dobro razumljiva športna plat. Vsi čutijo pripadnost klubu in tisto, kar iščemo, da so igralci lačni uspehov, nadgrajevanja razvojne poti ter verjamejo v zgodbo, ki jo peljemo. Z namenom, da najdemo skupen izziv in cilj. Menno, Tine in Marcos so to prepoznali, ob skupnem zadovoljstvu gremo skupaj naprej,” je za uradno spletno stran predstavil nove aktivnosti pri sestavljanju nogometnega mozaika v Ljudskem vrtu športni direktor Marko Šuler.

Menno Bergsen je obljubil novo zvestobo do poletja 2025, Tine Čuk, ki je že zbral uvodnih devet nastopov v vijoličastem v članski konkurenci, pa je prav tako kot sin legendarnega kapetana in strelec desetih zadetkov v jesenskem delu 1. slovenske mladinske lige sklenil dogovor, veljaven do 1, januarja 2026.

Nadarjeni nogometaši si zaslužijo priložnost

“Čuk in Tavares bosta začela zimske priprave s članskim moštvom, prav tako Alen Dizdarević in Marcel Lorber. Fantje, ki kažejo nadarjenost in si tudi zaslužijo priložnost, da se preizkusijo na višji ravni, so priključeni k prvi ekipi. Igrišče bo pokazalo, kdo bo ostal dlje zraven in kdo bo še morda nabiral izkušnje na posoji v članski ali ob nadaljnjem igranju v mladinski konkurenci. Poti, ki smo jo izbrali, ne spreminjamo. Nadaljujemo s poudarkom na vključevanju fantov iz nogometne šole. Tine in Marcos sta naslednja v nizu, ob nadarjenosti si tudi s prizadevnostjo zaslužita pozornost. Primer Bergsen pa potrjuje, da bo dovolj prostora za fante, ki so pokazali kakovost in predvsem s svojo miselnostjo ter pripadnostjo dokazujejo, da si zaslužijo dres NK Maribor. Menno je pogodbo, ki je bila veljavna do konca sezone, podaljšal še za dodatni 2 leti. Je fant, na katerega lahko resno računamo, saj zaostruje konkurenco za mesto med vratnicama. Kakovost ni vprašljiva, hkrati pa ima mladost, dinamičnost. Je zanimiv, nadarjen vratar in me veseli, da nadaljujemo skupno pot.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.