01:39, pon, 29. Apr

Maribor danes ZZrolano mesto





Zdrava zabava v Mariboru že enajstič pripravlja športno-zabavno prireditev ZZrolano mesto, na kateri se ponavadi zbere več sto ljubiteljev rolanja. Mestne ulice so zato zaprte za promet in tako lahko ljubitelji osmih kolesc brezskrbno uživajo v športu ob ritmu glasbe.

2014_20_6_zzrolanomesto_mash

Brezplačna športno-rekreativna prireditev, ki sodi v sklop športnega dela Festivala Lent, se bo odvijala od 15. ure naprej, ko bo karavana na rolerjih s Trga svobode krenila po mestnih ulicah. Lani se je prireditve udeležilo približno 400 ljubiteljev rolanja.

ZZrolano mesto je primerno za vse generacije, ki se želijo zabavati in narediti nekaj dobrega za svoje telo. Za udeležbo je potrebno zgolj osnovno znanje rolanja in veselje do tega športa, prireditve pa se je mogoče udeležiti tudi s skejtom, kolesom, skirojem ali drugimi koleščki.

Velik poudarek je na varnosti udeležencev. Karavano spremljajo policijsko spremstvo in reševalci, množica rediteljev pa skrbi, da so ceste pravočasno zaprte in rolanje varno. “Poskrbljeno je tudi za manj izkušene, ki jim bodo pri premagovanju proge pomagali mariborski hokejisti Lisjaki,” je povedala Tjaša Spes iz Zdrave zabave, ki je projekt Univerzitetne športne zveze Maribor.

Organizatorji priporočajo, da se posamezniki prireditve udeležijo z zaščitno opremo za kolena, zapestja in komolce, predvsem mlajši udeleženci tudi s čelado. Za vse, ki ne bi zmogli približno uro dolge poti, bo poskrbljeno za prevoz do cilja.

V primeru dežja bo prireditev čez teden dni, torej v nedeljo 29. junija.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.