20:48, pon, 29. Apr

Maribor do velike točke v Ljudskem vrtu





Nogometaši Maribora in Chelseaja so se v tekmi četrtega kroga lige prvakov (skupina G) v Ljudskem vrtu razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Maribor bo naslednjo tekmo igral 25. novembra v Lizboni pri Sportingu.

* Ljudski vrt, gledalcev 13.000, sodniki: Orsato, Faverani, Stefani (vsi Italija).
* Strelca: 1:0 Ibraimi (50.), 1:1 Matić (73.).
* Maribor: Handanović, Rajčević, Viler, Arghus, Filipović, Sallalich (od 91. Ndiaye), Ibraimi (od 90. Bohar), Stojanović, Mertelj, Tavares, Zahović (od 73. Mendy).
* Chelsea: Čech, Ivanović (od 56. Ramires), Filipe Luis, Zouma, Terry, Fabregas, Hazard, Matić, Willian (od 46. Oscar), Drogba, Schürrle (od 46. Diego Costa).
* Rumeni kartoni: Filipović, Stojanović, Viler; Filipe Luis.
* Rdeč karton: /.

Pred dvema tednoma je Maribor v Londonu visoko izgubil z 0:6, dva tedna kasneje pa se je zasedba Anteja Šimundže še enkrat pomerila s Chelseajem. Pred zvezdniško ekipo ni razobesila bele zastave, v tekmo se je podala pogumno, tokrat je imela na svoji strani zvesto občinstvo, ki je v razprodanem Ljudskem vrtu pripravilo izjemno vzdušje. Vijoličasti so proti Angležem celo vodili, ko je v 50. minuti zadel Agim Ibraimi, Chelsea pa je za točko zadel v 73. minuti prek Nemanje Matića. A bi lahko v 85. minuti iz štajerske prestolnice odnesel tudi vse tri, toda Jasmin Handanović je obranil enajstmetrovko Edenu Hazardu.

Slovenski prvaki so pogumno odigrali prvi polčas, čeprav je Chelsea uvodoma prevzel pobudo. Maribor je stisnil na nasprotno polovico, oblegal gol, v osmi minuti pa je Kurt Zouma po podaji iz kota z glavo meril kakšen meter mimo gola. Dobri dve minuti kasneje je bil na preizkušnji Jasmin Handanović. Didier Drogba je sprožil z roba kazenskega prostora, a se mariborski vratar ni dal. V 13. minuti je do prve polpriložnosti prišel tudi Maribor. Sintayehu Sallalich je v kazenskem prostoru iskal soigralce, a je bila angleška obramba na mestu.

Nekaj trenutkov kasneje je bilo vroče v kazenskem prostoru gostov. Najprej je preigraval Marcos Tavares in skušal s podajo zaposliti Luko Zahovića, vendar mu je podal predaleč. Mladi napadalec je kljub temu prišel do žoge in jo vrnil Sallalichu, ki je streljal, toda žogo je tik pred golovo črto odbil kapetan John Terry.

Domači so še naprej dobro stali na igrišču in niso dopuščali tekmecem, da bi se razigrali. V 37. minuti je Drogba izvajal prosti strel, meril pa je naravnost v roke Handanovića. Nekaj trenutkov kasneje je z desne strani kazenskega prostora sprožil Andre Schürrle, žogo pa je usmeril mimo leve vratnice. Tri minute pred polčasom je poizkusil še Eden Hazard, Handanović pa je bil še enkrat več na mestu.

Maribor je drugi polčas začel odlično. V 50. minuti je Mitja Viler podal z desne strani, na levi pa je do žoge prišel Agim Ibraimi. Makedonec si je ustavil žogo, pogledal in žogo poslal v daljši kot gola Petra Checha in na noge dvignil cel Ljudski vrt.

V 57. minuti je Hazard na levi strani v kazenskem prostoru zaposlil rezervista Diega Costo, ki je žogo poslal previsoko. Na drugi strani je dve minuti kasneje Aleksander Rajčević po podaji iz kota meril z glavo, a nenatančno. Na krilih glasnih navijačev so slovenski prvaki še naprej napadali. Viler je z desne strani podal pred gol, kjer je bil prvi pri žogi Luka Zahović, s štirih metrov pa je meril čez gol.

Angleži so do prve priložnosti v drugem delu prišli v 69. minuti, ko je po podaji iz kota najvišje skočil Drogba, meril pa premalo natančno. Ljudski vrt je za trenutek utihnil v 73. minuti. Chelsea je izvajal kot, po podaji Cesca Fabregasa je žogo do Nemanje Matića podaljšal John Terry, srbski vezist pa je zadel za 1:1.

Novo lepo priložnost so vijoličasti zapravili v 79. minuti. Jean-Philippe Mendy je z leve strani lepo našel utekajočega Tavaresa, ampak Brazilec je neoviran streljal mimo gola. Mariborčani so se zbrano branili do 85. minute, ko je Hazarda v kazenskem prostoru zrušil Viler. Italijanski sodnik je pokazal na belo točko, žogo si je nastavil Belgijec, ki sicer velja za zanesljivega izvajalca enajstmetrovk, toda tokrat je dvoboj z njim dobil Handanović.

nk maribor

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.