03:27, pet, 29. Sep

Maribor ima novo vinsko in kulinarično pot

Nadgradnja mariborske vinske poti in nova kulinarična pot, ki vodita po ključnih postojankah odličnih štajerskih vin in značilnih jedi, sta novosti turistične ponudbe Maribora. “Paketni ponudbi, ki omogočata obisk sedmih gostinskih ponudnikov v mariborskem mestnem jedru, bosta poskrbeli za kakovostno in cenovno prijazno vinsko-kulinarično doživetje mesta najstarejše trte na svetu,” so poudarili na Zavodu za turizem Maribor-Pohorje.

Medtem ko vinarji iz okoliških vinskih cest posegajo po najvišjih svetovnih vinskih nagradah in priznanjih, navdušuje tudi kulinarična ponudba mesta izpod rok odličnih kuharskih mojstrov. Zavod za turizem Maribor – Pohorje je posamezne ponudnike združil v paketno ponudbo za obiskovalce mesta, ki želijo izkusiti kakovostno in cenovno prijazno vinsko-kulinarično doživetje najstarejše trte na svetu.
Mariborska vinska pot
Mariborska vinska pot je namenjena obiskom vinotek, spoznavanju vin štajerskih vin in njihovih pridelovalcev. Paket vključuje obisk Vinskega bara Dveri-Pax, Vinoteke Maribor – Vodni stolp, Vinske kleti Vinag in Hiše Stare trte.

Stara trta

Mariborska kulinarična pot
Mariborska kulinarična pot je namenjena predvsem užitkom ob okušanju hrane, s katero na štajerski način obložijo mizo v Gostilni Pri treh ribnikih, Restavraciji 7, Gostilni Maribor in
Hiši Stare trte. Pri vsaki od naštetih bodo imetniku paketa postregli z enim delom menija – hladno predjedjo, toplo predjedjo, glavno jedjo in posladkom. Tako bo obiskovalec mesta lahko doživel svoje kosilo skozi sprehod po Mariboru, začenši v čudovitem Mestnem parku in z zaključkom na Lentu, pri najstarejši trti na svetu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav