07:15, pet, 29. Mar

Mariborčan grozil 19-letnemu someščanu z ubojem





Mariborski policisti so v sredo obravnavali 26-letnega Mariborčana, ki je v ponedeljek z orožjem izsiljeval 19-letnega someščana in mu grozil z ubojem.

FOTO: PP Maribor I

Od njega je terjal vrnitev večje vsote denarja, namišljenega dolga, ki naj bi nastal zaradi igranja spletnega pokra in nakupa prepovedane droge.

Policisti so v sredo po odredbi preiskovalnega sodnika pri osumljencu opravili hišno preiskavo, med katero so našli in mu zasegli pištolo z nabojnikom in naboji ter kovinskim dušilcem zvoka, ki jo je imel v lasti nezakonito. Ob tem so mu zasegli še kovinsko teleskopsko palico, ki po zakonu o orožju velja za hladno orožje, in leseni kij.

Osumljencu so zasegli tudi zavitek aluminijske folije s praškasto grudasto snovjo bele barve in zavitek folije s posušenimi rastlinskimi delci, za katere kriminalisti sumijo, da so prepovedana droga.

Osumljenca bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj izsiljevanja, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva kazensko ovadili mariborskemu tožilstvu. Zaradi posesti teleskopske palice in manjše količine prepovedanih drog mu bodo izdali še odločbo o prekršku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.