18:03, pon, 17. Jun

Mariborčan romskega porekla hčerko prodal v Italijo, bila je sužnja 10-članske družine





Mariborčan romskega porekla Nevzat Bislimi in njegova žena Nafija sta leta 2014 hčerko, ki ji je še nekaj mesecev manjkalo do polnoletnosti, prodala v Italijo, navaja Žurnal.

Družina iz Brescie v Lombardiji je zanjo menda odštela 15.000 evrov, zapišejo v nadaljevanju. “Dekle, ki se ni strinjalo, da so ji izbrali ženina, poleg tega pa je bila tudi zaljubljena v drugega fanta, je pri naših zahodnih sosedih menda pristala v peklu. Bila naj bi sužnja desetčlanske družine, ki je ni niti prijavila oblastem, odvzeli pa so ji dokumente. Čeprav je kronično bolna, je niso vozili k zdravniku,” poroča Žurnal.

Mesec dni po poroki je obiskala starše in jih prosila, da hoče nazaj, a zaman. Poiskala je pomoč tudi na centru za socialno delo, namestili so jo v kriznem centru, a so jo starši našli in jo z grožnjami prepričevali, da se vrne v Italijo.

“Na mariborskem okrožnem sodišču sta bila leta 2018 oba obsojena zaradi trgovine z ljudmi, Nevzat na dve leti zapora, ki ju je lahko odslužil s 1440 urami dela v splošno korist, žena Nafija pa na leto dni aresta oziroma 720 ur dela v splošno korist,” navaja Žurnal.

Oče je sicer v preteklosti povzročil tudi smrtno nesrečo, v kateri je umrl njegov 30-letni prijatelj. Za volan je sedel pijan in brez vozniškega dovoljenja. Grozi mu do 12 let zapora, a se sojenje še ni začelo. Do usodne nesreče je prišlo leta 2019. Minuli četrtek je sicer prišel na sodišče, a se je držal za srce, odvetnica pa je pojasnila, da je doživel dva infarkta in čaka na operacijo.

Več  TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.