15:56, pet, 29. Mar

Mariborčani premagali Olimpijo





Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 2:4 (1:2).

Vir: FB NK Maribor
Vir: FB NK Maribor

Derbi v Ljubljani, ki se je začel z minuto molka v spomin na preminula nekdanja trenerja zmajev Suada Beširevića in Vukašina Višnjevca, se je končal z zmago Maribora, ki je prevzel vodstvo na lestvici. Točkovno je izenačen z Olimpijo, ki jo je “uničil” njen nekdanji član Rok Kronaveter z dvema goloma in podajo, skupaj ima mariborski nogometaš že šest zadetkov in pet podaj. Olimpija je tako končala niz dveh zmag, Maribor pa je nadaljeval svojega, ta zdaj traja že šest tekem.

Obračun v Stožicah se je začel po notah Mariborčanov, ki so že v 51. sekundi povedli. Dino Hotić je podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil sam Luka Zahović in z glavo dosegel svoj četrti gol sezone.

Tudi v nadaljevanju je imela ožja Olimpijina obramba kar nekaj težav, puščala je veliko lukenj, eno teh bi lahko v četrti minuti izkoristil Rok Kronaveter s strelom od daleč, ko se je izkazal Nejc Vidmar.

Na nekdanjega člana Olimpije je domača obramba pozabila tudi v sedmi minuti, ko je osamljen streljal z glavo, a žogo poslal točno v Vidmarja. V 16. minuti pa so Štajerci podvojili prednost. Spet je podal Hotić, to je bila njegova peta podaja, zadel pa je Kronaveter, ki je zlahka prišel pred svojega čuvaja Denisa Šmeja.

Mariborčani pa so še naprej ogrožali ljubljanska vrata, v 26. minuti so domači branilci spet pozabili na Zahovića, ki je streljal iz bližine, žogo pa je z golove črte odbil Vitalijs Maksimenko. Le nekaj trenutkov pozneje so gosti spet zatresli mrežo, a so sodniki dosodili prepovedan položaj.

V 33. minuti pa so se le razveselili tudi domači navijači, saj so gostitelji zmanjšali zaostanek. Po podaji Tomislava Tomića z leve strani je zadel Luka Menalo, ki je tako dosegel svoj peti gol sezone. Tudi v naslednjih minutah je bila Olimpija podjetnejša, a je šla na glavni odmor z golom zaostanka.

Tega pa je izničila v 54. minuti, ko je Ante Vukušić dosegel svoj osmi gol sezone in se izenačil na vrhu lestvice strelcev z Dariom Vizingerjem iz Celja. Vukušić je imel na voljo najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil nekdanji kapetan Olimpije Nemanja Mitrović z vlečenjem Mirala Samardžića. Njegov strel z bele pike je Kenan Pirić obranil, toda hrvaški napadalec je prišel do odbite žoge in jo pospravil v mrežo.

Na drugi strani se je moral v 58. minuti spet izkazati Vidmar, saj je do strela iz bližine znova prišel Zahović, v 74. pa je z roba kazenskega prostora zgrešil Aleks Pihler. Ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zmagovalca, pa si je Vidmar privoščil usodno napako.

Eric Boakye mu je že v sodniškem dodatku poslal žogo v kazenski prostor, ljubljanski vratar pa jo je slabo sprejel, odbila se je do Kronavetra, ki jo je brez težav spravil v mrežo. Piko na i zmagi gostov je v peti minuti sodniškega dodatka postavil Rudi Požeg Vancaš z golom iz bližine po Kronavetrovi podaji. Zanj je bil to peti zadetek sezone.

Ljubljančani bodo v 13. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kranju, Mariborčani pa bodo dan prej gostili Muro.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.