18:35, čet, 2. Maj

Mariborčani proti velenjskemu Rudarju





Na Brdu pri Kranju je Nogometna zveza Slovenije izžrebala pare za tekmovalno sezono 2014/15 v Prvi ligi Telekom Slovenije. Državni prvaki Mariborčani bodo v prvem krogu v soboto, 19. julija, začeli proti velenjskemu Rudarju.

getfoto2 (3)

Kalcer Radomlje, novinec v prvoligaški druščini, bo v prvem krogu igral z Luko Koper, Olimpija Ljubljana s Krko, Gorico čaka obračun proti Domžalam, Celje pa proti Zavrču.

Prvi večni derbi med Olimpijo in Mariborom bo že v 3. krogu, ki bo na sporedu 2. avgusta, tekma pa bo v Ljubljani. Drugi ljubljansko-mariborski obračun bo v 12. krogu, 4. oktobra, v Mariboru.

Superpokalna tekma med Mariborom in Gorico, državnimi prvaki in zmagovalci pokala Slovenije, bo na sporedu 13. avgusta. Srečanje bo v Novi Gorici.

2. SNL se bo začela v nedeljo, 10. avgusta, žreb pa je določil, da se bodo v 1. krogu pomerili Farmtech Veržej – Ankaran Hrvatini, Šenčur – Roltek Dob, Aluminij – Šmartno 1928, Krško – Triglav Kranj in Dravinja Kostroj – Tolmin.

Poleg žreba je Nogometna zveza Slovenije podelila še nagrade najboljšim posameznikom v sezoni 2013/14. Lovoriko za najboljšega strelca na prvoligaški sceni je prejel Mate Eterović, napadalec velenjskega Rudarja, ki je dosegel 19 golov, najučinkovitejši strelec 2. SNL pa Marko Nunić (Šenčur, 16 golov). Nagrade so dobili še najboljši klubi Prve lige Telekom Slovenije in 2. SNL v prejšnji sezoni.

Pari 1. kroga Pokala Slovenije, ki bo v sredo, 20. avgusta, so: Tromejnik – Olimpija Ljubljana, Roltek Dob – Celje, Odranci – Zarica Kranj, Nafta 1903 – Šenčur, Adria Miren – Kalcer Radomlje, Drava Ptuj – Farmtech Veržej, Šmarje pri Jelšah – Krka, Lenart – Triglav Kranj, Šmartno 1928 – Domžale, Jadran Dekani – Zavrč, Tabor Sežana – Aluminij in Korotan Prevalje – Brda.

– pari 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije:
Maribor – Rudar Velenje
Kalcer Radomlje – Luka Koper
Olimpija Ljubljana – Krka
Gorica – Domžale
Celje – Zavrč

– pari 1. kroga 2. SNL:
Farmtech Veržej – Ankaran Hrvatini
Šenčur – Roltek Dob
Aluminij – Šmartno 1928
Krško – Triglav Kranj
Dravinja Kostroj – Tolmin

– pari 1. kroga Pokala Slovenije:
Tromejnik – Olimpija Ljubljana
Roltek Dob – Celje
Odranci – Zarica Kranj
Nafta 1903 – Šenčur
Adria Miren – Kalcer Radomlje
Drava Ptuj – Farmtech Veržej
Šmarje pri Jelšah – Krka
Lenart – Triglav Kranj
Šmartno 1928 – Domžale
Jadran Dekani – Zavrč
Tabor Sežana – Aluminij
Korotan Prevalje – Brda

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.