21:39, pet, 19. Apr

Mariborčanka: Onemogočeno nam je bilo, da bi odšli v šolo in službo. Sosedje stopili skupaj in odstranili drevesa





Na nas se je obrnila krajanka Kamnice, ki razočarana, saj zaradi padlih dreves niso morali v šolo in službo.

“V včerajšnjem vremenu ter žledu so padala drevesa v Kamnici natančneje Kamniška graba iz Mediča do Pruha, včeraj so z dovozne ceste podrta drevesa odstranili gasilci. Danes se krajani zbudimo in šok. Zelo smo jezni ter razočarani nad našim predsednikom Krajevne skupnosti Kamnica ter Nigradom,” je za lokalec.si zapisala anonimna bralka: “Podrta drevesa na cestišču ter poledenela cesta so nam onemogočili, da bi otroci odšli v šole ter ostali v službe.” 

“Na tem delu živijo starejši ter bolni ljudje, v takšnem stanju, kot je trenutno niti reševalno vozilo ne mora dostopati do hiš,” poudarja.

“Zato smo se krajani(sosedje) odločili, da še v drugo, tako kot pred leti, v tistem velikem žledu stopimo skupaj in odstranimo podrta drevesa s cest,” doda in poudari, da je na tem območju premalo posluha za krajane. “Naprošamo tudi predsednika KS Kamnice, da naj se spomni tudi na nas in naj nam kdaj priskoči na pomoč, sploh v takšnem vremenu.”

Jutri sestanek na MO Maribor

Predsednik KS Kamnice, Simon Hauptman, nam je dejal: “Jezo in razočaranje krajanke razumem. Vremenske razmere so povzročile veliko škode v gozdovih, posledično pa padla drevesa povzročajo tudi probleme in škode na zasebni lastnini, javnih površinah, cestah, električnem omrežju.”

“Pristojnosti KS nisi približno se sežejo tako daleč, da bi lahko kakorkoli ukrepali. Vse skozi smo na voljo krajanom ki se obračajo na nas z nasveti in posredovanjem njihovih problemov ustreznim službam.”

“Osebno sem danes prevozil in ogledal veliko večino cest v kraju, svetoval številnim, ki so se obrnili name. Tako bo tudi v prihodnje. Jutri imamo sestanek na MOM, kjer bomo izpostavili tudi trenutne razmere in terjali odgovore, kako in kdaj bo potekala sanacija,” nam je še dejal.

Obrnili smo se na Nigrad, kjer so nam dejali: “Ekipe podjetja Nigrad so včeraj vso noč odstranjevale podrta drevesa po vseh višjih legah v Mestni občini Maribor, z odstranjevanjem dreves ter pluženjem in posipavanjem cest pa nato neprekinjeno nadaljevale še ves dan. Prav tako so bili na terenu aktivni gasilci in predstavniki Civilne zaščite. Vendar zaradi velikega števila padlih dreves pod težo mokrega snega žal nismo mogli biti prisotni na vseh lokacijah hkrati, smo si pa maksimalno prizadevali, da v najkrajšem možnem času vzpostavimo prevoznost cest. Pri tem krajane prosimo za razumevanje.”

Če naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com ali Facebook BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.