03:36, pon, 24. Jun

Mariborska kolesarska mreža objavila natečaj za oblikovalce: Sobivanje v mestih

Mariborska kolesarska mreža s sofinancerjem Mestno občino Maribor prireja natečaj za oblikovanje plakata, letaka in nalepke na temo sobivanja med pešci, kolesarji in vozniki avtomobilov: sobivanje v mestih. Natečaj je del projekta Mesto po meri kolesarjev. Zmagovalna rešitev bo nagrajena s 1.000 evri.Rok za oddajo del je 31. julij 2020.

Kolesarji, Slika je simbolična.

“Naš cilj je spodbujati hojo in kolesarjenje kot dva izmed glavnih elementov trajnostne mobilnosti v mestih in gonilni sili pri 1) zmanjševanju onesnaženosti zraka, 2) blaženju posledic podnebnih sprememb na okolje ter 3) spremembah potovalnih navad prebivalstva,” so zapisali uvodoma na spletni strani Mariborske kolesarske mreže in dodali: “S tem, da se trudimo zgolj povečati število kolesarjev in pešcev ob obstoječi infrastrukturi, drvimo v prepad, saj konflikti že sedaj obstajajo, ob večjem številu raznovrstnih deležnikov v prometu, pa bodo ti samo še večji. Rešitve problema so mnogotere, od optimizacije prometne infrastrukture, ki terja veliko finančnih sredstev, do spreminjanja kulture sobivanja med deležniki. Če prva zahteva velik finančni vložek, ga druga ne, zato v Mariborski kolesarski mreži menimo, da je prvi korak k izboljšanju situacije že ozaveščanje o pomembnosti kulture sobivanja.”

Ena od rešitev problema je po njihovih besedah doseganje kulture sobivanja med različnimi uporabniki prostora v mestu: “Če bomo razumeli drugega, se bomo lažje vživeli v njegovo kožo tudi takrat, ko pride do konfliktne situacije, ki je sestavni del življenja. S tem bodo doseženi strpnost, razumevanje in spoštovanje, pojmi, ki za nas opredeljujejo kulturo sobivanja.”

Prijava je možna izključno preko e-prijavnega obrazca, ki je vstopna točka za vse udeležence natečaja SOBIVANJE V MESTIH. Sodelovanje na natečaju je brezplačno. V Ustvarjalnih smernicah najdete več o (vizualnem) namenu natečaja, Pogoje natečaja in ostale podrobnosti pa v RAZPISNI DOKUMENTACIJI. Več informacij o natečaju je zapisanih na spletni strani Mariborske kolesarske mreže.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.