23:17, pet, 19. Apr

Mariborska občina namerava obnoviti in razširiti enoto vrtca na Lentu





Mestna občina Maribor namerava obnoviti in razširiti enoto vrtca, ki stoji poleg osrednje mariborske tržnice na Lentu. S projektom, ocenjenim na 1,5 milijona evrov, želijo izboljšati bivalne pogoje v vrtcu in pridobiti dva nova oddelka.

Vrtec Ivana Glinška Maribor - enota Ribiška. Vir: Google maps
Vrtec Ivana Glinška Maribor – enota Ribiška. Vir: Google maps

Mestni svetniki so na zadnji seji potrdili investicijsko dokumentacijo za projekt. Gre za eno od šestih enot Vrtca Ivana Glinška Maribor, imenovano Ribiška. Trenutno je tam v štirih oddelkih nekaj manj kot 70 otrok.

Trenutna stavba je dotrajana in draga za vzdrževanje in obratovanje, igralnice in sanitarije ne ustrezajo standardom in normativom, prav tako obstoječi vrtec ne razpolaga z ustreznim večnamenskim prostorom in kabineti za izvajanje individualne obravnave otrok.

Z dograditvijo dveh igralnic bi zagotovili dodatne zmogljivosti te enote vrtca, s tem pa tudi razbremenili enoto Gregorčičeva – Krekova. Uporabne površine vrtca Ribiška se bodo s sedanjih 660 kvadratnih metrov povečale na več kot tisoč kvadratnih metrov.

Obnova naj bi trajala nekaj več kot leto dni, pri čemer naj bi z gradbenimi deli začeli avgusta letos. “Za otroke bodo zagotovljeni prostori v času gradnje, v šolskem letu 2020/21 pa bodo že bivali v novem vrtcu,” napovedujejo na občini.

Stroške bodo krili s sredstvi iz občinske blagajne, pri čemer naj bi pol milijona evrov zagotovili v proračunu še letos, ostalo pa prihodnje leto. V predlogu proračunov, ki morata še skozi drugo branje v mestnem svetu, so ta sredstva predvidena.

Idejno zasnovo so obnovo vrtca so izdelali že leta 2014. Pred leti, ko se je na tem območju načrtovalo izgradnjo nove Umetnostne galerije Maribor (UGM), se je sicer nameravalo ta vrtec podreti, a so kasneje, ko so idejo o galeriji preselili drugam, ta načrt opustili.

Ta del Lenta, znan kot Dravske Benetke, je v zadnjem času že doživel več sprememb na bolje. Zasebniki so uredili prej prazne prostore pri kopališču Pristan, mestna oblast pa je pred dnevi umaknila s tržnice razpadajoče dežnike. Še letos naj bi začeli z urejanjem nabrežja Drave in bližnjega Vojašniškega trga in Sodnega stolpa.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.