21:07, tor, 23. Apr

Mariborska občina objavila razpis za javno dražbo 11-tih nepremičnin





Mariborska občina je ta teden objavila razpis za javno dražbo enajstih nepremičnin v njeni lasti. Kot je razvidno iz razpisa, bodo dražbo izpeljali 24. aprila, morebitni interesenti pa morajo najpozneje tri dni prej vplačati varščino v višini desetih odstotkov izklicne cene. Skupaj na občini glede na izklicne cene pričakujejo vsaj 330.000 evrov.

Na najvišjo vrednost je ocenjen skoraj 200 kvadratnih metrov velik bivalni prostor v nekdanjem vrtcu Pekre na Bezjakovi ulici v Limbušu, za katerega je izklicna cena postavljena pri 65.000 evrih.

mom1

Ob tem je zanimiv je tudi solastniški delež do polovice 250 kvadratnih metrov zemljišča s stanovanjem in garažo na Cesti zmage v Mariboru, ki je na območju v register kulturne dediščine vpisane delavske kolonije. Izklicna vrednost znaša 53.500 evrov, pri čemer se prodaja celotna nepremičnina, saj so solastniki prav tako zainteresirani za odprodajo svojega lastniškega deleža.

Na voljo je še 73 kvadratnih metrov veliko dvosobno stanovanje na Borštnikovi ulici za izklicno ceno 49.000 evrov, poslovna prostora na Partizanski cesti, zemljišče s poslovno stavbo na Razvanjski cesti, poslovni in bivalni prostor na Ruški cesti, poslovni prostor v Strossmayerjevi ulici, kiosk v neposredni bližini starega mostu ter manjša garsonjera na Zagrebški cesti.

Najboljši ponudniki bodo morali v 15. dneh po zaključku dražbe skleniti pogodbo, kupnino pa poravnati v 15. dneh od sklenitve prodajne pogodbe. Na dražbi lahko sodelujejo pravne ali fizične osebe, ki v skladu s slovenskim pravnim redom lahko postanejo lastniki nepremičnin. Župan ali prodajna komisija v soglasju z županom pa lahko do sklenitve posla brez obrazložitve in brez odškodninske odgovornosti postopek prodaje ustavita.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.