17:59, pet, 19. Apr

Mariborska občina objavila razpis za sofinanciranje športnih dogodkov





Mestna občina Maribor, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa 2018, bo prijaviteljem, ki izpolnjujejo pogoje sofinancirala prireditve in dogodke v višini 500 EUR. Na voljo je 25.000 EUR sredstev, ki se bodo razdeljevala po sistemu pravočasno prijetih popolnih prijav. Razpis se prične z dnevom objave in poteče 20. 9. 2018.

Naziv Evropsko mesto športa 2018 je mesto pridobilo na podlagi vlaganja v športno infrastrukturo, povečanja športnega turizma in aktivnega športnega dogajanja, ki ga skozi vsa leta izvajajo športna društva, zveze in posamezna podjetja. Na občini se zavedajo, da je organizacija športnih prireditev in dogodkov velik finančni zalogaj, ki marsikateremu izvajalcu predstavlja izziv pri organizaciji. Prav zato so si v programu projekta Evropsko mesto športa zastavili cilj, da del sredstev namenijo sofinanciranju dogodkov in prireditev, ki so se že oziroma se bodo organizirale v Mestni občini Maribor v letu 2018.

Vir: MO Maribor
Vir: MO Maribor

Župan je ob najavi razpisa poudaril, da želijo ob vsakoletnem povečanju vlaganja sredstev v športno infrastrukturo, letos je za to namenjenih 7,9 mio EUR, povečati višino sredstev tudi za programe izvajalcev letnega programa športa. “Z objavo dodatnega programskega razpisa, ko nosimo naziv Evropsko mesto športa, bomo tako prijavitelje delno razbremenili stroškov organizacije in jih spodbudili k izvedbi še kakšnega športnega dogodka v letu 2018. Maribor ima izjemno veliko aktivnih organizatorjev športnih prireditev katerim gre zahvala, da smo Mariborčani nad evropskim povprečjem športno aktivnih občanov,” je zaključil župan Fištravec.

Besedilo razpisa se skupaj z vsemi obrazci in dokumentacijo nahaja med novicami na spletni strani www.mariborsport.si in www.maribor.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.