21:16, sob, 27. Apr

Mariborska SMC v boj za župana poslala Antona Kranjca





Lokalni odbor Stranke Mira Cerarja Maribor je danes za župana predlagal nekdanjega direktorja mariborske bolnišnice Antona Kranjca. Županski kandidat – sicer upokojeni ekonomist, se je v boj za župana podal zato, – ker kot pravi – je prepričan, da lahko z ustreznimi ukrepi Maribor spremeni na bolj, ter ljudem vrniti dostojanstvo.

DSC_5356

Kranjc, ki je devet let deloval kot vodja mariborske bolnišnice, med drugim pa delal tudi kot direktor SKB banke v Mariboru in pomagal pri sanaciji Splošne bolnišnice Izola.

Po besedah Kranjca je v Mariboru treba najprej rešiti težave v gospodarstvu in prometu. “Odpraviti je treba napake iz preteklih let na različnih področjih in pripraviti v Mariboru vzdušje, ki bo pripeljalo do večjega in hitrejšega razvoja mesta. Poskušali bomo narediti vse, kar je možno, da pride do revitalizacije gospodarstva in mesta.” je dejal na današnji novinarski konferenci.

Po besedah predsednika lokalnega odbora stranke Andreja Špenge, so v SMC imeli za župana Maribora evidentiranih deset kandidatov. Za Kranjca pa so se po njegovih besedah odločili zato, ker je ekonomist, sanator in gospodarstvenik, torej profil, kakršnega mesto po njihovem mnenju trenutno najbolj potrebuje.

“SMC gre s svojimi kandidati tudi na volitve v mestni svet, za kar se je evidentiralo 68 kandidatov, izključno članov SMC,” je povedal Špenga. Na liste so uvrstili 19 žensk in 26 moških. K temu pa dodaja: “Gre za ljudi različnih profilov in novi obrazi.”

V Mariboru so poleg Kranjca župansko kandidaturo napovedali še sedanji župan Andrej Fištravec, Tomaž Kancler (SDS), Metod Dolinšek (SD), Bernard Memon (NSi), Franc Jesenek (SSN) in Stojan Auer (LPR).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.