17:50, sob, 20. Apr

Mariborska tržnica dobiva streho





Potem ko so se vrstile različne pripombe čez dežnike, ki da sicer služijo lepemu videzu (ko so razprti in čisti), a so tako rekoč popolnoma neuporabni ob slabem vremenu in padavinah, je zdaj jasno, da so na mariborski Snagi in Mestni občini resno pristopili k projektu, po katerem bi tržnica (predvsem pa branjevke!) dobila streho.

Lastnik prodajnega platoja je Mestna občina Maribor, Snaga pa je koncesionar za izvajanje tržnične dejavnosti. Oboji so seznanjeni, da dežniki niso ustrezni. K obravnavi možnosti za “pravo” streho, so na Snagi pristopili že leta 2014, a se je zataknilo pri denarju, ki ga občina ni imela. Sedaj pa ima Snaga v rokah 10-letno koncesijo, zato se bo na podlagi koncesijske dajatve vendarle nabralo nekaj namenskih sredstev, ki se morajo investirati v tržnico. “Ena prvih, ključnih in pravzaprav najbolj pomembnih investicij je streha nad tržnico“, je povedala Petra Hercog iz Snage.

 

 

dezniki, mb trznica (4)

Pomemben sestanek
Na marčevskem operativnem sestanku, na katerem so za mizo sedeli predstavniki Snage, MO Maribor, arhitekturnega biroja in Zavoda za spomeniško varstvo, so potrdili robne pogoje (ki jih zahteva spomeniško varstvo) za strešenje na osrednji tržnici. “Hkrati bo to tudi izhodišče za pripravo tehničnih specifikacij za objavo javnega razpisa, na katerem bomo iskali arhitekte, ki bodo projektirali celotni projekt“, je pojasnila Hercogova. Po najbolj idealnem razpletu (priprava razpisa, projektne naloge, upoštevanje pritožbenih rokov itd.) bo mariborska osrednja tržnica pod streho leta 2018.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.