03:17, pon, 24. Jun

Mariborska univerza bo pomagala težje zaposljivim študentom

Prehod mladih je projekt, ki je nastal z namenom vplivanja na večjo socialno vključenost mladih s posebnimi potrebami in oblikovanja enotnega podpornega okolja kot vmesnika med šolo in trgom dela za opolnomočen vstop mladih s posebnimi potrebami na trg dela.

V sklopu projekta bo 14 projektnih partnerjev, izvajalcev programov zaposlitvene rehabilitacije, od januarja 2018 do decembra 2021, sodelovalo pri lažjem prehodu mladih s posebnimi potrebami na trg dela s ciljem reševanja problematike visokega deleža nezaposlenih oseb iz ciljne skupine. Med projektom je predvidena vključitev 2100 mladih s posebnimi potrebami iz celotne Republike Slovenije.
V projekt je vključena tudi Univerza v Mariboru. Ciljna skupina so mladi s posebnimi potrebami do 29. leta, ki imajo slepoto in slabovidnost oziroma okvaro vidne funkcije, gluhoto in naglušnost, govorno-jezikovne motnje, gibalno oviranost, dolgotrajno bolezen, avtistične motnje ter čustvene in vedenjske motnje, za katere se ugotavlja, da bodo imeli večje težave in ovire pri prehodu na trg dela in zaposlovanju. Prednost bodo imeli tisti mladi s posebnimi potrebami, ki že imajo odločbo o usmeritvi, s katero jih lahko delodajalci neposredno pri prehodu iz šole zaposlijo kot osebe s statusom invalida.

V projektu bo tako sodelovalo kar 17 fakultet.
1. Ekonomsko-poslovna fakulteta
2. Fakulteta za organizacijske vede Kranj
3. Fakulteta za turizem Brežice
4. Fakulteta za varnostne vede Ljubljana
5. Medicinska fakulteta
6. Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in
informatiko
7. Filozofska fakulteta
8. Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo
in arhitekturo
9. Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
10. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
11. Fakulteta za logistiko
12. Fakulteta za naravoslovje in matematiko
13. Fakulteta za strojništvo
14. Pedagoška fakulteta
15. Pravna fakulteta
16. Fakulteta za zdravstvene vede
17. Fakulteta za energetiko Krško
Fakulteta za energetiko Krško – enota Velenje

Vsi mladi, ki so z odločbo o usmeritvi usmerjeni kot gluhi in naglušni, se usmerijo na projektnega partnerja Racio, d.o.o. (030 602 902). Vsi mladi, ki so z odločbo o usmeritvi usmerjeni kot slepi in slabovidni oziroma z okvaro vidne funkcije, se usmerijo na projektnega partnerja URI-Soča (030 312 773).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.