03:35, sob, 4. Maj

Mariborska univerza in OKS skupaj za študij menedžmenta v športu





Vodstvo Univerze v Mariboru je danes skupaj s predstavniki fakultete za organizacijske vede in vodstvom Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) podpisalo sporazum o sodelovanju pri razvoju novega dodiplomskega študijskega programa menedžment v športu. Kot so ob tem pojasnili, bo program namenjen vrhunskim športnikom.

univerza v mariboru

Vsebina študija bo posegala tako na področje poslovnih ved, kot na področje športa. Študenti športniki bodo imeli možnost študija vzporedno s športno kariero, saj bodo metode in organizacijske oblike študija fleksibilne, velik poudarek pa bodo dali tudi e-študiju.

Kot je povedal dekan fakultete Marko Ferjan, je cilj omenjenega programa zagotoviti diplomantom čim širše možnosti zaposlitve, tako v gospodarskih kot negospodarskih organizacijah, kot tudi v športnih zvezah. S podpisom sporazuma se odpirajo tudi nove možnosti sodelovanja pri skupnih prijavah na razpise za raziskovalne projekte, pri skupni organizaciji strokovnih ter družabnih dogodkov ter skupnega nastopa na promocijah doma in v tujini.

“Pri nas so se ves čas obstoja izobraževali številni vrhunski športniki. Potrebam vrhunskih športnikov smo se vedno skušali prilagajati in jim pomagati, da bi vrhunski športniki vzporedno s športno kariero pridobili tudi primerno izobrazbo. Razvoj novega študijskega programa bo tem študentom dal še več fleksibilnosti in možnost pridobitve ustrezne izobrazbe,” je ob današnjem podpisu dejal rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar.

Pri nastajanju programa so sodelovali tudi predstavniki športnikov, prav njegov razvoj pa je po mnenju vseh podpisnikov primer dobre prakse sodelovanja med univerzo in OKS. Kot je ob tem povedal predsednik OKS Bogdan Gabrovec, je podpis pogodbe pomemben korak naprej pri sodelovanju z izobraževalnimi institucijami v Sloveniji.

“To sodelovanje zasleduje več ciljev. Eden temeljnih je ustvarjanje bolj vzpodbudnega in prijaznega okolja pri prehodu vrhunskih športnikov v drugo profesionalno kariero, torej tisto, v kateri bodo načeloma vztrajali pretežen del svoje profesionalne življenjske poti,” je dejal Gabrovec. Po njegovih besedah se je fakulteta že izkazala kot odlična partnerica, s svojimi izkušnjami, znanji, energijo ter željo pomagati vrhunskim športnikom pri pridobivanju ustreznih znanj in izobrazbe.

Drugi pomemben cilj, ki ga želijo doseči s tem projektom, je ustvarjanje pogojev za splošno rast znanja pri menedžmentu športnih organizacij, ki je v marsičem podoben menedžmentu drugih organizacij, vendar ima zaradi posebnosti športa, kot družbene dejavnosti, tudi svoje specifike, ki jih njihovi morajo poznati menedžerji.

Novi študijski program bo po dekanovih besedah namenjen domačim in tujim vrhunskim športnikom in ga bodo v okviru zakonskih možnosti izvajali v slovenskem in angleškem jeziku.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.