08:25, sre, 24. Apr

Mariborske ceste očitno manj varne





Prometna varnost v Mestni občini Maribor se je lani nekoliko poslabšala. Policisti so lani zabeležili pet prometnih nesreč s smrtnim izidom, leto poprej pa tri. Med vsemi povzročitelji nesreč je bilo lani v Mariboru dobra desetina takih, ki so prekomerno uživali alkohol.

 

cesta, maribor

Na slabšanje prometne varnosti so danes opozorili ob predstavitvi letnega poročila na seji občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu opozorili predstavniki Policijske uprave Maribor. Skupaj so sicer mariborski policisti lani obravnavali 1430 prometnih nesreč, kar je za pet odstotkov manj kot leto pred tem. Za trinajst odstotkov se je zmanjšalo tudi število nesreč s hudimi telesnimi poškodbami, a se je povečalo število smrtnih žrtev.

Najbolj “krvav mesec” je bil avgust, ko sta v hudi prometni nesreči na Tržaški cesti življenje umrla dva mlada mariborska nogometaša, še dva pa sta bila huje ranjena. Istega meseca se je prometna nesreča s smrtnim izidom zgodila tudi na Ptujski cesti.

Med vsemi povzročitelji nesreč je bilo lani v Mariboru dobra desetina takih, ki so prekomerno uživali alkohol. Povečala se je tudi stopnja alkoholiziranosti, in sicer iz 1,51 na 1,60 grama na kilogram krvi. Se je pa lani nekoliko izboljšala prometna varnost otrok, saj med najmlajšimi na srečo ne beležijo smrtnih žrtev ali huje poškodovanih, je pa bilo 23 lažje poškodovanih.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.