10:50, sre, 1. Maj

Mariborske odbojkarice gredo na zmago





Pred slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco so zadnje štiri tekme v skupini A evropske lige. Vse bodo igrale na domačem igrišču, prvi dve že ta vikend v Mariboru, ko bodo poskušale zabeležiti dve zmagi proti Azerbajdžanu, s katerima bi obdržale realne možnosti za prvo mesto in uvrstitev v finale.

getfoto2

Azerbajdžan je reprezentanca, ki je na zadnjem mestu skupine, a to ne pomeni, da je pred izbrankami Bruna Najdiča lahka naloga. Na gostovanju v Bakuju so bile Slovenke bolj nemočne kot v Turčiji in Bolgariji, osvojile so le točko.

“To je bilo obdobje, ko smo bili mi v najslabši formi. Zaradi napornih gostovanj in pomanjkanja treninga smo bili na nizki ravni, zato smo prav v Bakuju pokazali najslabšo igro. A računam, da bomo tokrat povsem drugačni, ekipa, za katero bosta spet kandidirali Marina Kaučič in Elena Kučej, je namreč spet v fazi rasti. Počitek in treningi so nam dobro deli, že v Sofiji so se nam pridružile še nekatere igralke, tako da smo bolj sveži, imamo tudi večjo širino” je pred predzadnjo postajo rednega dela lige – zadnja bo v Novem mestu, ko se bodo Slovenke merile s Turčijo, dejal Najdič.

Ekipe v skupini A so v osmih krogih pokazale, da so zelo izenačene. Le trikrat se je zgodilo, da so ekipe doma obakrat zmagale, enkrat je to uspelo Sloveniji, ki je bila dvakrat s 3:2 boljša od Bolgarije, Azerbajdžan pa je brez točke ostal tako na gostovanjih v Turčiji kot v Bolgariji. To bi lahko pomenilo, da Azerbajdžanke v gosteh igrajo slabo, a se Najdič na to ne zanaša.

“Tekmice so resda zadnje na lestvici, a se lahko še marsikaj spremeni, niso tako slaba ekipa, da ne bi mogle zadnje štiri tekme dobiti. Res je, da ni vseeno, s kakšno postavo bodo prišle v Maribor, toda vse je tako ali tako odvisno od nas. Če bomo pravi, se za zmago ne bi smeli bati, vsekakor pa pričakujem težko tekmo. Če bi se prva tekma zavlekla, bi se lahko nato reči obrnile v korist tekmic, zato moramo biti previdni in zbrani. Zelo lepo bi bilo, če bi prvo tekmo dobili brez težav, smo optimistični, a hkrati previdni. Nikakor ne moremo trditi, da smo zdaj kar naenkrat favoriti in da bomo tekme dobili že, ko bomo stopili na teren. Dodatnega pritiska zaradi dejstva, da smo se nepričakovano znašli v boju za prvo mesto, pa ne čutimo. Dekleta se dobro zavedajo, na kakšen način lahko pridejo do uspeha, razmišljajo le o tem, kakšno igro bodo pokazale, in če je to pritisk, je le dobrodošel,” meni selektor, ki recept za zmage vidi v dobrem servisu, čvrstem bloku in hrabrostjo v napadu: “Ne smemo se ustrašit visokih tekmic, v napadalnih akcijah moramo pokazati pogum, brez katerega ne bo šlo.”

Slovenke bodo po dolgem času odigrale tekmo v dvorani Lukna, na igrišču, kjer trenirajo in na katerem je večina igralk preživela vsaj eno klubsko sezono. “To bo zagotovo naša prednost. Je pa še en plus, to je zagotovo občinstvo. To je vedno znalo priskočiti na pomoč, ko je bilo to potrebno. Mariborski gledalci, ki jih kot Mariborčan dobro poznam, znajo ceniti to, kar dekleta delajo, zato sem prepričan, da nam bodo pomagali,” pričakuje pomoč občinstva, ki si bo lahko ogledalo dvojni program, saj bo na delu tudi moška reprezentanca, Najdič, ki se ne obremenjuje niti z vročino v dvorani.

Ta je motila že moški reprezentanci Slovenije in Turčije, nekaj podobnega pričakujejo tudi tokrat. “Mi smo imeli s temperaturo običajno težave pozimi, ko je bilo v dvorani premrzlo, poleti pa je prevroče. Toda to bomo poskušali pozabiti, na to ne bi smeli misliti. Je pa zagotovo, da razmere lahko vplivajo na igro obeh reprezentanc. Mi smo v dvorani trenirali, tudi v tem smislu smo v prednosti,” je prepričan selektor.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.