11:02, pet, 17. Maj

Mariborske odbojkarice z zmago pričele sezono





Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 1. kroga srednjeevropske lige premagale Calcit Kamnik 3:0. Novo sezono srednjeevropske lige, ki bo letos potekala v spremenjeni podobi,saj bodo nastopali le štirje klubi, so začele trinajstkratne slovenske prvakinje iz Maribora ter branilke lovorike v tem tekmovanju, odbojkarice iz Kamnika (poleg obeh slovenskih ekip pa se letos v tem tekmovanju merita le še avstrijska kluba Sparkasse Celovec in Post Schwechat), derbi dveh najuspešnejših slovenskih ekip zadnjih let pa je pripadel Mariborčankam. Te so imele nekaj težav le v zadnjem nizu, ko so rešile štiri zaključne žoge, v prvih dveh pa so bile mnogo boljše od tekmic.

Uvodne minute so minile v nervozni in izenačeni igri, tudi napak z obeh strani mreže je bilo več kot običajno. Ekipi sta se menjavali v vodstvu do rezultata 10:10, nato pa so gostje osvojile tri toke zapored in prisilile trenerja gostiteljic Bruna Najdiča, da je vzel pol minute odmora. Poteza se je obrestovala, kajti v nadaljevanju so Mariborčanke osvojile šest točk zapovrstjo in na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk. Njihov niz se je nato nadaljeval z osvojitvijo še dveh točk in vodstvom 18:13. Tega tudi v nadaljevanju niso izpustile iz rok, igrale so zavzeto in zbrano, tako da so prepričljivo osvojile niz.
odbojka NKBM
Mariborčanke so tudi v drugem nizu narekovale visok ritem igre in lomile odpor Kamničank. Točke so osvajale z uigranimi akcijami, pri čemer si so jim veliko pomagale tudi gostje z nezbrano igro v obrambi. Povedle so z 8:4 in 12:5. Gostje so se upirale po najboljših močeh, a jim je proti razigranim Štajerkam uspevalo bore malo, zato tudi ne čudi, da so v drugem nizu osvojile pičlih 11 točk.

V uvodnih minutah tretjega niza so gostje zaigrale veliko bolj zbrano in odločno in se enakovredno kosale z gostiteljicami. Te so v uvodnih minutah sicer imele nekaj več pobude na igrišču, toda v nadaljevanju so si privoščile preveč napak, vajeti igre so v svoje roke prevzele kamniške odbojkarice, povedle so s 14:10. Tedaj je v domači vrsti namesto Anite Sobočan zaigrala Monika Potokar. Za trenutek je kazalo, da bo prišlo do preobrata, saj so se Mariborčanke približale na točko (15:16), toda sledila je nova serija uspešnih potez gostij in vodstvo z 22:16 in 24:20. Toda gostiteljice so v odločilnih trenutkih zaigrale brez napak, osvojile šest točk zapored in se veselile zmage.

“Z igro naše ekipe nisem najbolj zadovoljen, v pripravljalnih tekmah je bila boljša. Nadaljevanje tekmovanja nas čaka čez dva tedna in v tem času bomo skušali popraviti stvari, ki tokrat niso bile dobre,” je dejal trener Nove KBM Branika Bruno Najdič. “To je šele začetek prvenstva, čaka nas še veliko obračunov. V prvem in drugem nizu so naše igralke naredile preveč napak, v tretjem pa so zaigrale veliko boljše. Žal je v prelomnih trenutkih do veljave prišla neizkušenost igralk, porazu se nismo mogli ogniti,” pa je tekmo ocenil trener Calcita Gašper Ribič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.