19:28, sre, 19. Jun

Mariborske podjetnike “učili” kako do “svežega” denarja z visokotehnološko rešitvijo

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor je v sodelovanju z visokotehnološkim slovenskim podjetjem Hiveterminal, za obrtnike in podjetnike štajerske regije organizirala izobraževanje, na katerem so obrtniki lahko izvedeli vse financiranju obrti in podjetništva v Sloveniji.

Ker se večina domačih podjetnikov spopada z dolgimi plačilnimi roki je bilo izobraževanje izredno dobro obiskano, veliko zanimanja pa je požela slovenska spletna platforma, ki podjetjem omogoča prejem denarja takoj po opravljeni storitvi, s čimer rešujejo likvidnostne težave več deset tisoč domačih obrtnikov in podjetnikov.

Preko 30 obrtnikom in podjetnikom iz regije se je predstavilo mlado visokotehnološko slovensko podjetje Hiveterminal, ki podjetjem omogoča pridobivanje svežih finančnih sredstev na inovativen, hiter in varen način – s prodajo odprtih terjatev prek enostavne spletne platforme. Zanimanje za reševanje enega največjih problemov domačih podjetij je veliko, na kat kaže tudi hitra rast uporabnikov večkrat nagrajene platforme. Jure Soklič, direktor in solastnik Hiveterminala je dejal: “Z visokotehnološkimi rešitvami omogočamo faktoring povsem novemu bazenu malih in srednjevelikih podjetij – tistim, ki zaradi visokih stroškov procesa faktoringa do sedaj niso mogli uporabljati tega finančnega instrumenta. Na dogodkih želimo izobraziti podjetnike, saj mnogi niti ne vedo, da jim ni potrebno čakati po več mesecev na plačilo računov, ampak lahko s prodajo terjatev hitro in enostavno dobijo denar, s tem pa boljšo pozicijo na trgu, hitrejšo rast in lažji razvoj.” Dogodek je soorganizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor, ki v štajerski regiji skrbi za povezovanje znanja in ljudi iz poslovnega ter obrtniškega sveta, na ta način pa pomembno
pripomore k boljšemu okolju in rezultatom podjetij v Mariboru in okolici.

Leonida Polajnar, sekretarka Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor je povedala, da so tovrstni dogodki zanimivi in pomembni za podjetnike. “Dogodki, kakršnega smo organizirali s Hiveterminalom, so za naše člane zanimivi, ker na njih rešujejo povsem realne težave in spoznavajo nove rešitve. Veseli smo bili množičnosti obiska, saj to kaže, da v OOZ Maribor prepoznavamo pereče teme podjetnikov in obrtnikov in poskušamo ponuditi rešitve – kar bomo seveda delali tudi v prihodnje,” je dodala Polajnarjeva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.