12:49, pon, 29. Apr

Mariborski brezdomci naj bi dobili nove prostore





Brezdomci v Mariboru naj bi letos dobili nove prostore. Sedanje namestitve na Ruški cesti so namreč premajhne in dotrajane. Nova lokacija še ni znana, je pa župan MO Maribor Andrej Fištravec potrdil, da so denar v proračunu zagotovili, “lokacijo pa aktivno iščemo“.

O novi lokaciji se želijo najprej dogovoriti z okoliškimi prebivalci, tudi zato je še ne izdajajo. Zaenkrat so v ta namen v letošnjem proračunu “rezervirali” 80.000 evrov, koliko bo stala končna rešitev, pa je odvisno od pogajanj. Po besedah direktorja mestne uprave Simona Štrancarja je izjemno pomembno, “da prebivalstvo sprejme ta projekt kot del svojega sobivanja.”

soum obdaril brezdomce v mb (19)

Trenutno je zavetišče za brezdomce na Ruški cesti in lahko sprejme 24 ljudi. Na voljo imajo 180 kvadratnih metrov, kar je premalo za toliko ljudi in izvajanje ustreznega programa, dotrajana je tudi električna napeljava. Ravno tako na tej lokaciji ni možnosti koriščenja zunanjih površin in je zadrževanje nastanjenih uporabnikov omejeno zgolj na pločnik pred vhodom v prostore. Na občini zdaj iščejo ustreznejše bivalne prostore v izmeri okoli 300 kvadratnih metrov. Prav tako bi radi, da imajo dobro povezavo z mestnim prometom, da so v bližini središča mesta, kliničnega centra ali zavoda za zaposlovanje. Brezdomci v Mariboru se sicer lahko zatečejo tudi v zavetišče Nadškofijske karitas Maribor, kjer je prostora za do 40 ljudi.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.