02:32, sob, 27. Jul

Mariborski frizer že 20 let skrbi za pričeske domačih in tujih pevskih zvezd in modelov





Kristijan Skamljic, uspešen mariborski frizer, praznuje 20-letnico delovanja. Frizer, ki dela s številnimi ljudmi iz medijskega sveta. sodeluje z domačimi in tujimi pevskimi zvezdami in modeli.

“Vse se da urediti in vsak las ukrotiti”

“Začetki segajo v leto 2003, ko sem friziral že za svojo valeto. Takrat še samouk sem zelo suvereno poprijel za vsak las, ki se je ponudil v obdelavo,” je obudil spomine. Priznal je, da se je v tem času ogromno spremenilo: “Spremenil sem se jaz in modni trendi. Ko pogledam kakšno sliko za nazaj, se začudim in si mislim ‘takšni smo hodili naokoli, ha ha ha’.”

FOTO: Rok Maver

Da se vsakega izziva z veseljem loti, je dejal in ob tem dodal: “Vse se da urediti in vsak las ukrotiti.” In kako po njegovem mnenju Slovenci skrbimo za svoje lase? Kristjan meni, da zadovoljivo, tako kot na drugih področjih, so nekateri bolj, nekateri manj predani negi las.

FOTO: Tibor Golob

In kako pogosto bi si morali privoščiti obisk frizerja? Z nasmehom brez pomisleka odgovori: “Vsak teden. Hec. Vsekakor bolj priporočam obisk frizerja, kot pa da se sami strižete doma s “kuhinjskimi” škarjami.” Če so nekdaj ljudje imeli precej podcenjevalni odnos do frizerjev, se je ta odnos v zadnjih letih precej spremenil. “Še vedno se najdejo izjeme, ampak tako je pri vsaki stvari v življenju,” je razložil.

FOTO: Tibor Golob

Kristijan samozavestno stopa po želeni poti in uspešno dosega svoje cilje

Pohvali se lahko s številnimi uspehi, a težko izbere takšnega, na katerega je najbolj ponosen: “Vsekakor je bila ena velika prelomnica Fashion week v New Yorku.” Danes bo dogodek, na katerega se pripravlja od začetka letošnjega leta, obeležil tudi v Mariboxu, kjer bo predstavil svoje 20-letno delovanje. “V sklopu obletnice sem pripravil novo zgodbo, ki bo, če bo vse po sreči, končni epilog dobila konec leta. Si pa seveda želim delati še s kakšno svetovno znano zvezdnico,” je še povedal.

FOTO: Tibor Golob

In tudi daje nasvete tistim, ki razmišljajo o tem, da bi postali frizer ali pa so ravnokar zaključili šolanje. “Biti frizer je en lep, zabaven in poučen poklic. Vsem, ki si tega resnično želijo, polagam na srce, da se trudijo za svoje sanje, ker nič ni nemogoče.”

FOTO: Tibor Golob

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.