02:31, sre, 24. Jul

Mariborski gasilci ogorčeni zaradi dolgotrajne izbire direktorja

Gasilci so ogorčeni zaradi dolgotrajnega postopka izbire novega direktorja Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor. Ker domnevajo, da so za tem politični interesi, bodo v skrajnem primeru junija, ko se dosedanjemu začasnemu vodji izteče mandat, tudi stavkali, je povedal predsednik sindikata Aleksander Ogrizek.

“V Sindikatu poklicnih gasilcev Slovenije smo ogorčeni nad mariborsko občino. Ne moremo dojeti, da se občina tako brezbrižno obnaša do poklicnih gasilcev,” je povedal predsednik tega sindikata Ogrizek.

Ogrizek: Vse kaže, da občina noče Ciringerja

Prejšnji direktor Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor Janez Keček je lani odšel v pokoj, občina pa je začasno za vršilca dolžnosti direktorja imenovala nekdanjega poveljnika mariborskih gasilcev Aleša Ciringerja.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Slednji se je tudi prijavil na razpis za novega direktorja, poleg njega pa še trije drugi kandidati. Po Ogrizkovih besedah vse kaže, da občina noče Ciringerja, čeprav ima ta podporo tako zaposlenih kot sveta zavoda. Sindikat slednjega podpira, ker gre za strokovnjaka z dolgoletnimi izkušnjami v gasilstvu in ustrezno izobrazbo. “A ker ni politično opredeljen, ima velike probleme. Gredo se politične igrice na plečih poklicnih gasilcev v Mariboru, kar je grdo, nesramno in nespoštljivo do našega poklica,” je še povedal Ogrizek.

Če do 6. junija ne bo nič, stavka

Moti ga tudi, da na občini ne želijo razkriti imen ostalih treh kandidatov za direktorja. “Videti je, da imajo kandidata po politični plati. Tako se to ne dela. Postopek je treba ustrezno izvesti ali pa razveljaviti, ne pa da Ciringerja že nekaj časa vlačijo za nos. Če 6. junija ne bo novega direktorja, bomo napovedali stavko, občani mesta pa naj se za posledice zahvalijo županu,” je še poudaril Ogrizek.

Komisija mnenje že posredovala županu

Na občini so pojasnili, da so le trije prijavljeni kandidati izpolnjevali razpisne pogoje, medtem ko je četrtemu manjkala ustrezna smer izobrazbe. “Komisija je s kandidati, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, opravila razgovor 3. in 5. maja. Po razgovorih s kandidati je komisija oblikovala mnenje, ki ga je posredovala županu, da izbere kandidata in ga predlaga mestnemu svetu v imenovanje,” so povedali za STA. Predlog naj bi bil tako uvrščen na dnevni red majske seje mestnega sveta.

Ciringer, ki mu mandat vršilca dolžnosti direktorja poteče v začetku junija, zadeve ne želi komentirati. Kot je dejal, je bil sam povabljen na razgovor, zdaj pa čaka na pisni odgovor o izbiri oziroma neizbiri.

 

VIR: STA

Druge novice

Comment

  • P.R.

    12 maja, 2016

    A nam je to res treba v Mariboru…Kako bi zgledalo, da gasilci ob intervenciji tako oklevajo.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.