19:24, pet, 17. Maj

Mariborski gostinec: Hudo mi je, a drsališča letos ne bo. Na zavodu bi mu pomagali zgolj s promocijo





Gostinec Silvester Gorjup, ki ima v najemu lokal Gallus – park coffee, je povedal, da drsališča letos ne bo. Še danes pokriva stroške tistega, ki ga je
z veseljem pripravil v lanski zimski sezoni.

Med energetsko krizo sredi poletja na trgu sneg

Spomnimo se, kako je Javni holding vrgel denar skozi okno, ko so se v Marpromu sredi poletja odločili v promocijske namene izdelati sneg, po drugi strani pa letos v Mariboru ne bo drsališča. Kot kaže, si Zavod za turizem drsališča želi, saj gostinca niso zavrnili z besedami, da v trenutnih okoliščinah, med energetsko krizo, to ne bi bilo primerno, temveč so mu ponudili promocijsko pomoč.

Za samostojnega podjetnika drsališče prevelik zalogaj

Po tem, ko se sprehodi na mestu, kjer so lani postavljali drsališče v velikosti 200 m2, pove, da je celoten strošek nosilo podjetje Gallus: “Torej jaz. Za samostojnega podjetnika je to bil velik zalogaj in iz tega nismo prišli s pozitivno ničlo. Zato letos drsališča v naši izvedbi najverjetneje ne bo.” Povedal je, da je želel pridobiti finančno pomoč s strani Mestne občine Maribor, Zavoda za turizem: “Vendar je lahko njihova pomoč le promocijska. Torej z njihovimi 300 lajki bi oni nam pomagali.”

Ko vidiš te nasmehe otrok. Ko vidiš starše, ki jim prvič pomagajo na drsalke, ki jim dajo veselje nasmejani obrazi njihovih otrok.”

Prizna, da si tega letos žal ne morejo privoščiti. Si pa želi, da bi bilo drsališče tudi letos, kjerkoli v Mariboru. Pove, da vsakemu privošči, da ga postavi, ima pozitivno ničlo in privabi ljudi. “Ko vidiš te nasmehe otrok. Ko vidiš starše, ki jim prvič pomagajo na drsalke, ki jim dajo veselje nasmejani obrazi njihovih otrok.” Spomni se tudi gospe, ki je vsak večer drsala tam, pa tudi gospoda starejšega od 70 let, ki je, kot pove, z eleganco drsal. “Hudo mi je,” prizna ob koncu in se zahvali vsem, ki obiskujejo lokal.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.