06:42, sob, 27. Apr

Mariborski mestni svetniki danes nesklepčni





Mariborski mestni svetniki bi morali danes nadaljevati sejo, ki so jo prejšnji teden zaradi pozne ure predčasno prekinili. A se je današnjega zasedanja udeležilo premalo svetnikov, zato je to odpadlo. Najbolj nujne sklepe bodo po besedah župana Andreja Fištravca sprejeli na dopisni seji, ki naj bi jo sklical že v kratkem.

izredna seja mom - turizem, nesklepčna (1)

Današnje seje se je udeležilo 21 od skupno 45 mestnih svetnikov, kar ni dovolj za sklepčnost.

Gre za nadaljevanje seje, ki so jo začeli v četrtek. Takrat so med drugim potrdili nov postopek prodaje farmacevtske družbe Farmadent in projektno dokumentacijo za obnovo Koroške ceste in Glavnega trga, na obsežnem dnevnem redu pa jim je ostalo še 23 točk, med drugim tudi potrjevanje dokumentacije za vrsto infrastrukturnih projektov, s katerimi namerava občina kandidirati na razpisih za kohezijska ali druga razpoložljiva sredstva na ravni države.

Med drugim je bila na dnevnem redu današnje seje obravnava dokumentacije za izgradnjo manjkajoče kanalizacije v naseljih Razvanje, Spodnji Limbuš in Kamniška graba, kar bo stalo 7,2 milijona evrov. Dobrih pet milijonov evrov za ta projekt si obetajo iz kohezijskih sredstev ter proračuna ministrstva za okolje in prostor, ostalo naj bi pokrili z omrežnino, ki so jo za kanalizacijsko omrežje v tej občini začeli zaračunavati lani. Dela se bodo po besedah vodje občinskega urada za komunalo, promet in prostor Vilija Eisenhuta pričela predvidoma v letu 2019 in zaključila konec leta 2020.

Danes bi morali mestni svetniki obravnavati tudi načrtovano izgradnjo nadhoda čez Titovo cesto, s katerim bi uredili prehod za pešce in kolesarje mimo stalno močno obremenjenega turbo križišča nedaleč od največjega nakupovalnega središča v Mariboru. Projekt, vreden slabih 400.000 evrov, nameravajo financirati s sredstvi iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb.

V načrtu je med drugim še obnova Lackove in Streliške ceste pod Pohorjem, kjer računajo na okoli 1,2 milijona evrov iz državnega proračuna. Gradbena dela, vredna skupno okoli tri milijone evrov, naj bi se začela že letos.

Na dnevnem redu te seje je tudi obnova Malečniškega mostu, ki ga je sprva nameravala obnoviti občina sama. Na predlog SMC pa naj bi to nalogo prevzela država.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.