08:41, pon, 29. Apr

Mariborski nogometaši proti Zrinjskemu





Evropska nogometna zveza (Uefa) je na svojem sedežu v Nyonu izžrebala pare 1. in 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Slovenski državni prvak Maribor bo tekmovanje začel v 2. krogu, za tekmeca pa je dobil Zrinjski iz Mostarja.

getfoto2

Prve tekme 12. kroga bodo 15. in 16. julija, povratne pa 22. in 23. Maribor bo najprej igral v gosteh, nato pa doma.

Mariborčani, ki so v minuli poskrbeli za novo zgodovini uspeh, ko so se uvrstili v izločilne boje evropske lige, bodo tokrat prvi korak k novemu lovu na jesensko igranje v Evropi, storili v Mostarju, na stadionu pod Bijelim Brijegom, ki sprejme 9000 gledalcev. Zrinjski je trikratni prvak BiH (2004/05, 2008/09 in 2013/14), v zadnji sezoni pa osvojil dve točki več od Širokega Brijega.

“Lahkih ekip ni. Vsi so prvaki svojih držav, mi pa že imamo izkušnjo s prvakom Bosne in Hercegovine. Ko je bil naš nasprotnik Željezničar, smo bili rezultatsko prepričljivi, a smo morali opraviti 180 krvavih minut. Morali smo biti maksimalni v izvedbi in pristopu, to pričakujem tudi v tem dvoboju. Zrinjski je v boju za naslov prehitel ekipi s tradicijo, kot sta Sarajevo in Željezničar, to pomeni, da je odlična ekipa. Na domačem igrišču imajo vedno dodatno energijo, treba se bo lotiti dvoboja z vsem spoštovanjem do nasprotnika in maksimalno previdnostjo,” je po žrebu za spletno stran kluba povedal športni direktor Zlatko Zahovič.

Trener vijolic Ante Šimundža pa pravi: “Prvak Bosne in Hercegovine je ekipa, ki si zasluži spoštovanje. Zrinjski je v domačem prvenstvu prehitel Široki Brijeg in oba velika tekmeca iz Sarajeva, kar potrjuje njihovo kakovost. Naša priprava na dvoboj bo temeljita, ekipo iz Mostarja bomo spoznali skozi video zapise in pripravljalne tekme. Vemo, da nas na njihovem igrišču čaka vroče ozračje, a bomo pripravljeni na izziv. Vse bomo storili, da se uvrstimo v naslednji krog.”

Trener Maribora dodaja, da se zavedajo temperamenta, ki je prisoten v BiH, zato poudarja, da bodo izkušnje s tekem z Željezničarjem prišle še kako prav. “V naš prid govorijo evropske izkušnje, organizacija, velika ambicioznost ljudi, ki delamo v tem klubu. Prvak BiH ni ekipa, ki smo si jo želeli, ampak je, kar je. Moramo se pripraviti najbolje, kar se lahko,” še dodaja Šimundža.

Tekmeca sta dobila tudi reprezentanta Miral Samardžić in Roman Bezjak. Samardžić bo skupaj s Šerifom iz Tiraspola v 2. krogu kvalifikacij igral proti Sutjeski iz Nikšića, Bezjakov Ludogorec pa proti luksemburškemu Dudelangeu.

Tretji krog kvalifikacij bo na sporedu 29. in 30. julija ter 5. in 6. avgusta, 4. krog pa 19. in 20. avgusta ter 26. in 27. avgusta.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.